2017-07-14 5550 浏览
话有成几十年历史,1965年到而家的梨花园,其实真系从来未食过。 咁啱经过又唔知食乜好,就同男友入左去。 入到去都有好几枱,星期四晚,又楼上铺嚟讲都算系咁。餐牌上的照片都几吸引,样样都想试下。男友瞄到个$380二人套餐,有肉、有石头饭、有粉丝、有汤加埋D前菜,听落都几抵下,就费事烦,嗌左个试下Waiter 话D肉会由厨房烧定出来,冇得自己烧,我地都预左,话冇问题。 话咁快D前菜上晒,各样都唔错,高丽菜 kimchi 都做得正统好味,其他都新鲜,味道都正常。唯一唔得嘅系个蒜子苗,唔单止有渣,仲有阵怪味,好似霉霉哋......食左两条就冇食。粉丝淋左D,唔够干身,不过都过得去。D肉有晒🐔🐷🐮三款,不过一上枱就见到好水汪汪,完全冇🇰🇷烧感觉,似煮熟多D,不过都唔难食嘅,只系同想像唔同。个豆腐汤唔够入味,色水够晒,但个味差D,不过好再有D🦑撘救。石头饭都系一般货仔,味道都系一般,有D湿,材料可以再好D。总体嚟讲都 hea hea 哋,有种做耐左,冇乜心机的感觉,我谂以前应该好好多。最满意系$380有咁多食物,我地都食唔晒,打包仲可以食多餐。不过如果食物麻麻哋,再抵都未必再嚟

......食左两条就冇食。

粉丝淋左D,唔够干身,不过都过得去。

石头饭都系一般货仔,味道都系一般,有D湿,材料可以再好D。