2017-02-04 471 浏览
同朋友high tea又唔想太迫,于是选左位于人流超旺,但交通方便既新城市饮杯野,睇下书。经朋友介绍话呢度d dinner main course 抵食,但我反而对high tea有兴趣多d。虽然唔系置身Paris,不过呢度都几relax同算系精致。可能期望太高,结果high tea质素一般,但可接受的,呢杯Red bean & green tea latte 都唔错,红豆好沙,甜度适中,价钱要$58杯。抹茶控必选!仲要细心地,温度系温既,唔会太热,加入少许玫瑰花碎,好合适Lady一族。败笔系服务员差d,好似赶客咁,未上晒野已经执矖d野。仲要order野食时,好唔情愿咁唔理人,但现场系唔多既!完全抹杀左high tea个种mood~
2017-02-02
  • Red  bean  &  green  tea  latte