2018-07-31
有人话食甜品会令心情喜悦起来! 所以,甜品,我来了! 这里的甜品架供应到晚上八点, 所以平日就算放咗工再嚟食都可以! 而且甜品架的份量刚好适合我们这些比较少吃的女士们, 就算食咗甜品而又唔会食到太饱减低罪恶感! 这个三层的甜品架价钱相当优惠, 只需要三百多元便足够两人份量! 如果想加两杯有冬甩的奶色只需加80元就可以啦! 非常吸引眼球的三层甜品架, 摆设到成个雀笼一样感觉好有趣(≧∇≦) 雀笼底层是雪糕和提拉米苏奶冻, 中间那一层是咸点, 而最顶𠮶一层就系甜点! 底层是云呢拿雪糕单球, 并且以迷你蛋糕围碟, 看起来就像繁花令人感觉目不暇给!这一层的重点当然是提拉米苏 奶冻啦! 这款是自家制的, 咖啡的香味 拿捏到恰到好处, 而且口感软滑, 质感食起来又够creamy, 旁边仲有啲朱古力碎和曲奇饼碎, 软滑中带点crunch的口感! 中间那一层是咸点, 有我好钟意食嘅牛角酥, 迷你牛角酥松软可口, 另外那一款是 signature 油鸭肶拿破仑, 口感独特松化; 最后的那款系朱古力卷。 上面的这一层甜品全部款式都不一样, 当中有大概三款杂果挞, 分别是蓝莓挞士多啤梨挞和 芒果挞!然后小
然后小饼也有好多口味, 例如我是在一个伯爵菜味、 又有一个是激酸柠檬味、 还有一款是朱古力味…… 我觉得这个就是一个考验友情的moment(≧∇≦) 究竟系争崩头定系互相礼让呢? 从我和好友能够互相让对方先选择, 足以证明我们友谊很好呢(≧∇≦)
不得不提这一杯朱古力奶昔很好喝! 而且上面有个迷你冬甩真系好cute呀(≧∇≦)
朱古力奶昔朱古力味香农! 里面仲加咗有好多忌廉落去, 令到杯奶的质感更加 丰盈! 个朱古力冬甩都好好食㗎! 唔系用嚟装饰㗎大家记得要食埋佢呀(≧∇≦)