2022-01-04
唔系特登揾 不过经过见到呢间之前已经有起ig见人介绍过话佢都有布甸面包卖 咁我就入去行吓佢又真系好多面包款 传统 新颖嘅都有蛋糕都好多好吸引 就连糯米糍都有多款口味我就拣咗4款包试 已经冇布甸包 点知俾钱𠮶阵见佢啱啱出炉 即刻杀咗2个😆▶️提子包🍇Size正常 一开始攞上手觉得好轻身 以为佢好空气 应该唔好食点知原来系因为佢个面包超级松软😍面粉好靓 食落烟韧 提子干唔算多 不过我觉得啱啱好 唔会好甜好漏更好系佢比起一般传统面包店健康 有啲面包舖系明显用啲猪油整 食落成阵味 佢呢个冇 即使面扫咗层油都只系令面包望落去靓啲同埋层皮硬身少少普通一个提子包都好好食😋▶️五彀合桃包 🥜呢个比较西式 所以质感遍硬 成个猪仔包咁 合桃料劲多劲足味道上遍淡 系健康嘅味道😂我自己就觉得冇提子包好食▶️紫薯包▶️鸡尾包▶️法式布甸面包🍞一个都几大个 外面系法包 入面系布甸 同嘉多利差唔多望落去觉得佢唔够㶶 所以返到食之前焗一焗热咗佢切开已经见到入面好creamy💕果然食落超正 入面劲香奶油同吉士味!口感超creamy而唔系真系好布甸口感 正在好香滑细致估唔到佢又话会好甜㖞👍🏻法包虽然都唔系好香脆 不过都几软身 同
之前已经有起ig见人介绍过
望落去觉得佢唔够㶶 所以返到食之前焗一焗热咗佢
法式布甸面包
切开已经见到入面好creamy💕
估唔到佢又话会好甜㖞👍🏻
法包虽然都唔系好香脆 不过都几软身 同埋味道上少少咸咸地 同布甸成反差 好凸出
布甸同面包比例啱啱好 布甸部份几多 包身有咁上下厚度
整体来讲超好食😋买唔到嘉多利就食呢个啦!
佢啲面包全部好高质 面粉靓 口感好
感觉上都健康 唔会好油