2021-01-04
今日嚟咗九龙湾MegaBox行街,行完街想想埋个tea先走,见到呢个人气嘅Pancake过江龙,心郁郁都想食Pancake,于是同frd入咗去叹我地嘅下午茶☺️目玉烧梳乎厘pancake ($118)- 新品鸡蛋pancake啱啱新推出,紧系要试吓啦,食落果然有惊喜,佢嘅特制吉士蛋黄又睇得又食得,甜甜地,丰富咗成个pancake嘅味道层次- 梳乎厘松软绵滑,几乎系入口即融,超级好味,而且甜度适中,唔会令人觉得好腻士多啤利梳乎厘pancake ($128)- 呢个pancake 一上碟已经好少女心,每个strawberry 都切成心形,而且仲有好丝滑既cream 包裹住,最贴心既喺如果客人觉得甜度唔够既话,仲可以落埋蜜糖,真喺甜入心呀宇治金时 ($35)- 呢杯冬日特饮果然好啱近排转凉咗嘅天气,饮完简直系暖入心扉☺️- 抹茶香浓突出,红豆香甜软绵,绝对系perfect match!!芒果沙冰($48)- 冬日比较少人嗌沙冰,但配埋暖乎乎嘅pancake 就岩岩好,而且唔会太甜,加埋表层既cream,令到整杯饮品既味道酸酸甜甜Pancake好有质素,食到舔舔脷,食到咁高质嘅pancakes,真
目玉烧梳乎厘pancake ($118)
士多啤利梳乎厘pancake ($128)
宇治金时 ($35)
芒果沙冰($48)
Pancake好有质素,食到舔舔脷,食到咁高质嘅pancakes,真系一大享受☺️