2022-04-16
哈!黎咗rosewood嘅holt’s cafe食一个丰富嘅Sunday brunch❤️ 连续两年黎呢度庆祝周年纪念啦👫💕呢间系一间中西合璧嘅餐厅。应该都几啱香港人口味!🔸海鲜拼盘波士顿龙虾🦞、生蚝、皇帝蟹🦀、大虾🍤新鲜好味!😋🔸小碟(无限任点)👉🏻蒸虾饺烧卖:由于第一笼质素同味道同酒楼差不多,我哋好疑惑,所以叫多一笼,果然第二笼好好多。好皮薄,好多虾,好爽口。👉🏻豉油鸡:肉质滑嫩,豉油好味😂👉🏻法式鸭肉批:我觉得有啲似上海肴肉🙈👉🏻意式芝士炸饭球配红辣椒番茄酱:呢个都几好味!个饭同芝士融为一体,又唔会太腻👉🏻蜜汁叉烧:💡呢个真系正!系holt’s cafe嘅signature黎架!半肥瘦得黎,肉质鲜嫩,真系厚切猪梅头肉,有㶶边。个汁都好正,玫瑰露酒味、豉油同蜜味刚好!正!🔸主菜👉🏻 鲜茄焗西班牙黑豚猪扒饭:普通咗d👉🏻美国肉眼牛扒配法式蛋黄酱(+$60):肉质味道正常🔸甜品👉🏻招牌71.5%朱古力挞呢个又真系招牌!好好味!朱古力挞多重口感,有脆脆夹心同果酱👍🏻朱古力不甜不腻!👉🏻白芝士柚子蛋糕:清新之选,不过同朱古力挞比就被比下去了🙈🔸包一杯汽泡酒🥂及茶/咖啡☕️总括嚟讲,食品质素中上
🔸海鲜拼盘
波士顿龙虾🦞、生蚝、皇帝蟹🦀、大虾🍤
新鲜好味!😋
🔸小碟(无限任点)
👉🏻豉油鸡:肉质滑嫩,豉油好味😂
👉🏻法式鸭肉批:我觉得有啲似上海肴肉🙈
🔸主菜
👉🏻 鲜茄焗西班牙黑豚猪扒饭:普通咗d
👉🏻美国肉眼牛扒配法式蛋黄酱(+$60):肉质味道正常
🔸甜品
👉🏻招牌71.5%朱古力挞
🔸包一杯汽泡酒🥂及茶/咖啡☕️
总括嚟讲,食品质素中上,不过主菜比较平凡,环境几好,有充足嘅社交距离,服务非常好,食咗差不多三小时☺️好满足的一餐🥳
价钱:💰$598 /位
评分:8.5/10🥳🥳🥂