餐厅: 丼丼屋 (HomeSquare)
资讯:

2019-01-24 381 浏览
系沙田Home Squre行完IKEA,先知原来呢个商场开咗间「丼丼屋」,由于行到好累,都唔想再去其他商场揾食就试下呢间啦。(系元气旁边)由于我地冇预先禁票,所以等位都等咗15分钟左右。餐厅主要系四人枱,但系今日多数都系两位客人,所以眼见8-9成客都系搭枱坐嘅。我地分别叫咗两个单点:名古屋鸟开亲子丼 HKD$83望落去个样几吸引,可惜内里都揾唔到5件鸡肉,成个饭只系食到生蛋味(澳洲和牛)十和田烧和牛洋葱丼 HKD$95食落去同普通牛肉冇分别!不过总好过碗亲子丼......而且两碗饭的分量都系偏细碗,男仔未必够饱。每枱都有一樽水比客人自己添,几方便,唔驶下下叫侍应帮手。

由于我地冇预先禁票,所以等位都等咗15分钟左右。

我地分别叫咗两个单点:

名古屋鸟开亲子丼 HKD$83

(澳洲和牛)十和田烧和牛洋葱丼 HKD$95
食落去同普通牛肉冇分别!
不过总好过碗亲子丼......
而且两碗饭的分量都系偏细碗,男仔未必够饱。

每枱都有一樽水比客人自己添,几方便,唔驶下下叫侍应帮手。
题外话/补充资料: 最差系竟然所有电子付款仪器都话坏咗,要比现金!
2019-01-23