2008-05-17 62 浏览
上星期三系HONEY既生日,阿少爷一早就讲明唔好食得太贵,佢又唔多钟意西菜 (佢系一个传统既男人黎),所以就选择左去翰腾阁啦。DBS近排出左好多饮食优惠,好似去翰腾阁就有套餐,都好抵死下架! 我地食左: 带子沙律、炖汤、鲍汁花胶鹅掌、半只龙虾伊面、百合炒甜豆同埋甜品系椰汁炖奶。我惊我honey 唔饱,所以再加一碟咕噜肉,咁就一定够食又开心啦。个带子沙律就无惊喜,不过Honey 钟意食生果沙律佢就食得好开心。炖汤就劲啦,你都睇到个碗有几大啦,而且仲有好多料添 – 竹笙、鸡、肉、花胶、螺头等等,一人一盅,饮完食埋汤渣真系饱左一半,但系一d味精都无架。个鹅掌就麻麻啦,最主要系个汁唔多好味,所以晒左d材料,可以整得入味好多架麻。龙虾伊面d龙虾好好食架,主要系八成熟,所以一d都唔老,好食! 个菜同咕噜肉都好味,有水准,咕噜肉系用里脊做,所以啖啖肉,男士食就最啱啦!甜品就唔多吸引我啦,男主角就好俾面咩都食晒!最唔好既就系佢地上菜好快,食都未食得切,而且一餐饭竟然由点菜到埋单唔驶个半钟,你赶收工即我唔赶啵~ 全餐都系HK$550,当然系我俾钱啦~