CAFE' 系香港人近年潮流, 小妹都有假日去融入enjoy coffee day, 不过真正会想出帖文介绍真系少之又少, 并唔系唔想出帖, 只系觉得呢个CAFE'风已经开始有啲滥, 真正会用心去做咖啡同推广呢个文化嘅唔多。然而, 元朗一间小店是葡萄牙特色的蓝白小清新风格好吸引, 多次经过都见满座而却步, 但一早已经深深给了我烙印~ Brava java Coffee💙🤍 听说门外墙上系葡萄牙里斯本的街头和电车的油画, 完全感受到店主同朋友亲手绘画时的欢乐和祈待; 小店虽然只系开业2年, 已经跟好多不同单位合作, 网上花店、教学工作坊、不同的市集摆pool, 令我觉得小店乐于将自己喜欢的事物去分享, 令更加多人认识。 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ今次有机会嚟到品尝好有热诚嘅Brava java Coffee! 佢有两款ALL DAY, 另外仲有意大利软包、Bagel、牛角窝夫有分咸点同甜点类,仲有轻食的乳酪和沙律可点; 另外, 饮品方面不少得多款咖啡, 和非咖啡类如: Latte, 茶和sparking啦!  小妹即刻点了最爱嘅招牌菜色~ ALL Day

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

今次有机会嚟到品尝好有热诚嘅Brava java Coffee! 佢有两款ALL DAY, 另外仲有意大利软包、Bagel、牛角窝夫有分咸点同甜点类,仲有轻食的乳酪和沙律可点; 另外, 饮品方面不少得多款咖啡, 和非咖啡类如: Latte, 茶和sparking啦!  小妹即刻点了最爱嘅招牌菜色~ ALL Day Breakfast!
Brava Java Brunchin
-烟三文鱼, 牛油果,茄汁豆,炒蛋,薯仔, 配烘焙过的Bagel
Brava Bacon
-肉肠, 烟肉, 茄汁豆,蛋,薯仔, 烘过的蕃茄, 配窝夫

另外, 因为太饱没有点蛋糕, 今次就先尝一下「智利Maqui Berry乳酪碗」, 顺便为炎炎夏天降温✨
智利Maqui Berry抗氧化能力最高的超级水果, 加上混合天然健康的原味燕麦muesli入乳酪, 配多款新鲜水果、蜂蜜,轻食来说真的又有营养健康又饱!

CAFE' 最重要系咖啡, 我就点了全港独家首创 :挪威焦糖芝士咖啡🧀
佢其实系充满坚果香气的冰美式咖啡, 上面加有一层厚厚的幼滑忌廉, 而顶层再铺满挪威焦糖芝士. 令到甜咸平衡度岩岩好! 细问之下得知原来CAFE' 店用上挪威当地「国民美食」, 更系百年老牌 TINE ®出品的Brunost ™ 去刨成软滑细丝的挪威焦糖芝士的,听说仲赢过国际性奖项🏆添架, 系一杯值得CAFE'慢慢品嗜的咖啡~

𓐎
Brava Java Coffee