2023-08-30
一看就知餐厅打造了日间☀️和晚间🌙两个不同嘅世界!之前跟朋友tea time来过,阳光照来影相好有美感,又劲多打卡位,而且有很多出色轻食;所以决定再带朋友来试下夜晚,原来夜晚灯光效果不错,还有道彩色通道,而且逢星期三和星期六 8:30pm 仲有live band 🎹🎤表演,好好听👂🏻,超有气氛!今次星期六晚黎食饭,好采有book 位,未到8点已经满座,有后生仔女👱🏻♀️,又有一家大细👧🏻一齐听歌食饭,仲可以点歌🙃🩵 流心芝士希腊沙律🥗 $158虽然芝士有🤌🏻少许罪恶感,不过真系值得破例,捞匀之后食搭配得好好。🩵伊比利黑毛猪鞍🐷酿杂菌🍄 $298估唔到上碟猪鞍好林好入味,中间仲好特别酿满了菇类杂菌,好有口感得来好饱肚。🩵 辣蕃茄汁大虾🦐海鲜意粉 🍝 $198满满的一大碟意粉,有少少辣🌶好惹味,仲有好多款海鲜:青口,带子,大虾等。🩵Bartender Signature Cocktail🍸 $148@ 我地两个👭唔太识拣,调酒师👨🏻🍳好好推介左两款岩女仔饮,又打卡一流既cocktail 比我地,会喷🔥架😂职员好细心🫶🏻会提醒🥥上面既酒唔好倒晒入Cocktail 内,会好重酒味会晕架😆-云呢
🩵 流心芝士希腊沙律🥗 $158
🩵伊比利黑毛猪鞍🐷酿杂菌🍄 $298
🩵 辣蕃茄汁大虾🦐海鲜意粉 🍝 $198
-云呢拿热情果Gin 酒
-热情果Gum酒
👛Rooibos Tea $78☕️
小妹因为刚久病痊愈,间中仲有几声咳咳,餐厅职员好细心,主动问我需唔需要再order一壶茶,我以为夜晚无先无叫,又可以顺便再同靓👛🫖打卡🥰
📍昼夜 (尖沙咀)
尖沙咀天文台围2-4号翠景阁地舖