呢排放工好攰,好想食番餐好嘅,为辛苦既自己打打气💪🏽 突然谂起喺Cameron食野时,隔离有间楼底好高,装潢好Grand, 摩登又带点复古感嘅手工意粉店,好想试☺餐厅约~30座位,平时见都几难book 位,今次好好采订到座,7:30PM 已经见到几乎满座,好多人来庆祝生日🎂/周年纪念♥️点解咁特别想食呢间,主要因为呢间系师傅每日新鲜制作意大利面条🍝,正如食刺身都系越新鲜越好啦!晚餐有两款 3-Course Dinner Set Menu $388/ $488, 跟餐会有餐包🥖3款 及 南瓜蓉汤🎃前菜 (5选1)🩵神石榴酸橘汁腌海鲜呢道菜很开胃又新鲜,酸橘汁是石榴汁+ 橘子汁+柠檬汁🍋混合出果味,用以腌制新鲜油甘鱼,北海道带子,西班牙刺身八爪鱼🐟 🩵香煎法国鹅肝配溏心蛋黄多士小妹几喜爱食鹅肝,师傅煎得很香口,外脆内软,多士中间还有餐厅自制的溏心蛋黄,配上醋渍青提子和青苹果蓉,简直味蕾冲击不绝。🩵慢煮牛小排手工意粉🐮🍝全餐重点劲祈待系手工意✨面条真系超有嚼劲🫦 D 汁挂得刚刚好,而且煮得好入味,牛小排又好林,脂肪比例恰到好处,而且好大碟!🩵法国45日BB 羊🐑BB 羊一D 都无骚味,岩晒我呢

前菜 (5选1)
🩵神石榴酸橘汁腌海鲜

🩵香煎法国鹅肝配溏心蛋黄多士

🩵慢煮牛小排手工意粉🐮🍝

🩵法国45日BB 羊🐑
BB 羊一D 都无骚味,岩晒我呢D 少少骚都唔得既妹子🥰 伴碟还有 茄瓜蓉🍆,榛子Mousse, 同薄荷乳酪酱🤍

Dessert:
🩵伯爵茶奶冻🍮 $39
🩵Tiramisu 🍰 $39
朋友都话甜品有惊喜,不会太甜,估唔到所有菜色都水准不错,无拣错!

鲜味法国生蚝 Oyster Combo🦪
🔹$168 (6pcs) 送白酒两杯🥂
🔹$298 (12pcs) 送白酒一支🍾

职员很友善又会不时加水,上菜时亦会作简单介绍,整体用餐感觉不错喔!
下次有姊妹👭聚会,节日庆祝👫又会再来试下🎉

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿
▫️ Attic Handmade Pasta (尖沙咀) @attic.tst
📍尖沙咀金马伦道33号The Cameron 1楼101号舖 (扶手电梯上去左转)