2024-09-01 1588 浏览
𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢🥳收工梗系要食餐好🎉之前尖沙咀行经棉登径附近,见到间门面好日式嘅餐厅,原来系系间隠蔽铁板烧🤩 不过上次去到已满座,今次醒目预早订咗位,放工即刻飞过嚟啦😎餐厅行型格式日系装修,小妹偏爱坐吧枱位可以欣赏大厨嘅即席烹煮表演,当晚吧枱位7:00钟已经满座🫣 我地拣选咗最超值实惠嘅精选优惠套餐,人均只需要HK$800左右咋,已经有海鲜又有牛😋 超级原来Lunch Menu 同样实惠,商务铁板餐都只系HK$398🤩 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ精选优惠套餐$790/位𓐎精选前菜-鳗鱼海草/合桃鱼仔-鲍鱼粒炖蛋 红菜头叶𓐎特色铁板蒸蛋卖相精致蛋形仲好保温,加入鲜甜蟹肉配香滑蒸蛋。𓐎铁板大虾配虾膏酱师傅烹煮得火候刚好,将虾头收得好干身好香,虾糕满满,而爽弹肉质配止自家制虾酱,香味浓郁。𓐎 日本帆立贝厚身帆立贝加上海苔更加提鲜。𓐎香煎比目鱼配鸡尾酒酱+时令蔬菜三点表面煎得好香脆,鱼肉肉质亦好鲜嫩。𓐎香脆鱼苗鹅肝卷第一次见到大厨会用呢个形式呈现鹅肝,感觉好新鲜🤩 用上沙甸鱼苗干包住肥美嘅鹅肝,又脆又软,双重口感😋𓐎 A5宫崎和牛薄烧A5宫崎和牛冇得输
𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢🥳收工梗系要食餐好🎉

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
精选优惠套餐$790/位
𓐎精选前菜
-鳗鱼海草/合桃鱼仔
-鲍鱼粒炖蛋 红菜头叶

𓐎特色铁板蒸蛋
卖相精致蛋形仲好保温,加入鲜甜蟹肉配香滑蒸蛋。

𓐎铁板大虾配虾膏酱

𓐎 日本帆立贝
厚身帆立贝加上海苔更加提鲜。

𓐎香煎比目鱼配鸡尾酒酱+时令蔬菜三点
表面煎得好香脆,鱼肉肉质亦好鲜嫩。

𓐎香脆鱼苗鹅肝卷

𓐎 A5宫崎和牛薄烧
A5宫崎和牛冇得输🤭 油脂丰富,入口鲜嫩,而且中间夹有葱和蒜,真系好香口!

𓐎沙律

𓐎樱花虾炒饭
咸香味十足,饭又炒得够干身👍🏻

𓐎立鱼汤
餐厅安排季节性鱼汤好滋补。

𓐎甜品
抹茶和豆腐味雪糕。

职员态度热情友善,下次都要预早啲book位,再同一班朋友嚟食过🥰

N.28 Teppanyaki
𖠿 𖤣𖤥尖沙咀棉登径28号锦荣商业大厦地舖