餐厅: CaN LaH
资讯:

餐厅: CaN LaH
资讯:

2021-12-21 2417 浏览
“ifc超正螃蟹🦀浓汤米粉煲”┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉CaN LaH尼间餐厅主打🇸🇬新加坡菜由名厨张伟忠👨🏻‍🍳负责~室内装修好有格调,当日我就选择坐outside可以见到维港靓景🥰___________________________🧚🏻‍♀️Dinner Set For Two $998✨💁🏻‍♀️《螃蟹浓汤米粉煲》 🌟5/5我系螃蟹爱好者尼个主打菜梗系要试(个煲要提早预约)~汤底已经变左奶白色,睇menu就话用十几斤红花蟹加老鸡汤熬制而成,陪埋大大只架肉蟹,鲜味十足,米粉吸晒d精华🥺食落超满足,简直停唔到口,蟹肉方面又够肥美结实😆冬天食佢简直一流❄️💁🏻‍♀️《马来西串烧.沙爹三拼》⭐️4/5个沙爹酱十分浓郁同惹味(重口味大爱💖)串烧三兄弟🐖🐂🐓都系晒度,每款都有两串,有肉汁的黎又几嫩滑鸡肉质地会偏淋身d,我自己最中意食牛肉串烧,除左肉质有口感之余就算加左沙爹酱仲食到牛味😆💁🏻‍♀️《娘惹黑炭小金杯》唔包系套餐入边($88)⭐️4.5/5有萝卜丝、辣椒酱、大虾🍤、蛋丝、脆脆,可以自己DIY装入黑炭小金杯入边,口感都几丰富爽脆加埋辣酱整体都几清新,做前菜开胃再好不过,个样都靓靓仔仔~💁🏻‍♀️《
“ifc超正螃蟹🦀浓汤米粉煲”
┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉┉
___________________________
🧚🏻‍♀️Dinner Set For Two $998✨

💁🏻‍♀️《螃蟹浓汤米粉煲》
🌟5/5
我系螃蟹爱好者尼个主打菜梗系要试(个煲要提早预约)~

💁🏻‍♀️《马来西串烧.沙爹三拼》
⭐️4/5
个沙爹酱十分浓郁同惹味(重口味大爱💖)
串烧三兄弟🐖🐂🐓都系晒度,每款都有两串,有肉汁的黎又几嫩滑

💁🏻‍♀️《娘惹黑炭小金杯》
唔包系套餐入边($88)
⭐️4.5/5

💁🏻‍♀️《马来椮巴汁烧多宝鱼》
⭐️4.5/5
多宝鱼系香港真心少见,肉质比较嫩滑容易散开,外皮比较酥脆吸附住好多酱汁,酸酸辣辣几重口,顺带一提入边d秋葵都吸晒味(ㅇㅅㅇ❀)好食💖

🤍其实佢个dinner set仲有个甜品好似珍多冰甘,我就觉得刨冰太粗糙,味道普普通通,个样都麻麻地所以冇po上黎( ❛ᴗ❛ )

~~~~~~~~~~~~~~
🧸CaN LaH (📍中环 )
中环港景街1号国际金融中心3楼3075号舖

🌟环境:4/5