2017-08-17 644 浏览
假日晚7点左右黎 餐厅已经坐满客人  地方唔大 一眼睇唒  但感觉几有气氛 现场所见6-7成都系外国客比较多 可能因为湾仔区 而且呢间餐厅系ig 好红等左15mins 终于有位  坐左Bar台(建议大家要早黎  见到有人7:30 黎  员工已经话果晚Full唒)点好餐就上面包配黑醋   味道普通所以唔多讲Parma ham, 份量好多 起码100g 每片都好大片 唔会太肥 少少咸香 叫左杯白酒配黎食 唔错pasta : Orecchiette呢个系店员推荐 写系话Italian sausage 食落个味系腐乳味 少少辣辣地意份形状好似猫耳朵咁 质感好有咬口 烟烟韧韧 pasta: Tagliolini 其实我系为左呢个而黎一上碟就闻到好香松露味不过比我想像中少黑松露  见人地ig d 相好似好多好大片架嘛pasta略嫌较腍 食到好重既蛋香 配上白松露酱 好滑味道反而系比较清香松露味 冇闻落咁浓  以呢个价钱算几唔错  甜品叫左一杯tiramisu 两个share cream 同饼既比例系7/3 有少少酒香好传统既tiramisu 我钟意呢到既位距离较窄 你预唔会坐得好舒服 而且好多位都
假日晚7点左右黎 餐厅已经坐满客人

呢到既位距离较窄 你预唔会坐得好舒服
而且好多位都系bar台位  table 得5张左右
一边食pasta 一边望住斜对面厨师切面团
感觉好新鲜 而且真系食到好香蛋味 面质同出面冇得比
pasta 份量比较少 可以叫多D小食 or 叫多个share

埋单冇加一 所以都比返少少tips
哩到pasta既味几特别 有机会都想试埋其他