🇭🇰Hong Kong - Kowloon Bay📍Terrace in seaside士多啤梨窝夫Strawberry Waffle 济州柑橘乳酪Jeju Tangerine Special YoghurtAqua Bomb水漾奶昔Banana Milk Shake_____________________________近常见到好多人IG打卡一间饮品有原个柑橘嘅铺头,今日终于到我去试下。因为唔系太肚饿所以就只系简简单单叫左两杯饮品一个窝夫。呢到最Signatures相信系柑橘乳酪同菠萝沙冰,但好唔好彩个日无菠萝沙冰。两杯饮品不过不失,但水漾奶昔比我个感觉似香蕉香精加牛奶打出嚟。因为味道有小小小假,奶昔亦都比较稀。相对柑橘乳酪就好饮好多,亦都有啲果肉。窝夫新鲜热辣。好有蛋香味,外脆内软,加埋忌廉真系一啖接一啖食,士多啤梨亦都好甜。有小小失望就系店铺大部用嘅都系即弃餐具,有小小唔环保。其次,餐厅大部分饮品食物都系IGable嘅食物。如果用返佢地menu上嘅玻璃一定靓好多。另外,有部分就真系有待改善,第一,因为Share食所以有比定啲碟Share用但所有碟湿到一个点,唔讲以为洗完即时拎出
🇭🇰Hong Kong - Kowloon Bay
📍Terrace in seaside

Strawberry Waffle

济州柑橘乳酪

Aqua Bomb水漾奶昔
Banana Milk Shake

_____________________________

有小小失望就系店铺大部用嘅都系即弃餐具,有小小唔环保。其次,餐厅大部分饮品食物都系IGable嘅食物。如果用返佢地menu上嘅玻璃一定靓好多。另外,有部分就真系有待改善,第一,因为Share食所以有比定啲碟Share用但所有碟湿到一个点,唔讲以为洗完即时拎出黎。第二,服务员亦都有种天然呆feel,可能佢太攰,我系佢面前挥左几次手佢都好似睇我唔到咁。之后先眼尾望下我,但最后都系另一区嘅服务员帮我落单。第三,座位上都有唔少嘅食物碎碎,卫生可能要再注意下。

📍九龙湾伟业街33号德福广场1期1楼F11号舖
元朗朗日路9号形点 I L2楼2056号舖