2024-07-26
同朋友去咗峇里风餐厅食饭,当日系Halloween 主题,装饰都好靓,食物都好精致,好有节日气氛梦幻粉红海鲜澳洲薯仔沙律$128扮到三球雪糕筒形状既粉红色薯仔沙律,似望到雪糕一样咁开心薯仔沙律新鲜又多馅,仲有蟹子芒果做衬托,沙律味道更加丰富,清新又新鲜,朱古力雪糕筒皮脆香甜,呢个搭配认真有创意香脆酥炸鸡翼$78鸡翼炸到金黄香脆可口,绝对唔会太油,配埋芥末酱味道几好香煎北海道刺身带子黑蒜黑松露野菌忌廉意大利饭福袋$158用腐皮包住中间d 馅料做成福袋,寓意几好意头腐皮包住劲大粒带子,煎到好香好嫩滑下面仲有其他馅料同少量饭,味道酸酸甜甜万圣节限定暗黑幽灵$53toppings色彩缤纷,视觉效果都几靓原来系竹炭香芋牛奶,劲好味万圣节限定邪恶孟婆汤$58拉花好靓好cute, 好有heart焙茶香浓,饮落似饮紧奶茶,只不过系黑色,唔会太甜Tiramisu 疏乎厘班戟$128口感好松软,入口会有溶化嘅感觉,仲有好香嘅蛋味,配埋咖啡奶霜同朱古力粉令个班戟味道更加香浓又有得打卡, 野食又唔错,又有Halloween 气氛,仲有人扮死神,令到气氛更加hyper, 系一次好好嘅体验
梦幻粉红海鲜澳洲薯仔沙律$128
扮到三球雪糕筒形状既粉红色薯仔沙律,似望到雪糕一样咁开心
朱古力雪糕筒皮脆香甜,呢个搭配认真有创意
香脆酥炸鸡翼$78
鸡翼炸到金黄香脆可口,绝对唔会太油,配埋芥末酱味道几好
香煎北海道刺身带子黑蒜黑松露野菌忌廉意大利饭福袋$158
用腐皮包住中间d 馅料做成福袋,寓意几好意头
腐皮包住劲大粒带子,煎到好香好嫩滑
下面仲有其他馅料同少量饭,味道酸酸甜甜
万圣节限定暗黑幽灵$53
toppings色彩缤纷,视觉效果都几靓
原来系竹炭香芋牛奶,劲好味
万圣节限定邪恶孟婆汤$58
拉花好靓好cute, 好有heart
焙茶香浓,饮落似饮紧奶茶,只不过系黑色,唔会太甜
Tiramisu 疏乎厘班戟$128