2012-11-11
生日生咗成个月, best fd先话食饭, best fd wor.. . . 我话一定要全香港最high, 点知真系比佢拆倒。原来呢间日本餐同隔离系全港最高嘅日本料理, 100零1楼真系高得很。景超靓,价钱亦哈哈,迟请我食饭就应该有咁嘅表示,隔离间餐厅怀石千二(听讲),呢间千四,我但愿年年best fd都唔记得我生日,我一定隔一个月先提~~~(@,@)menu我fd帮我一脚踢,有牛有鱼有虾有蚬, 但印象深刻嘅系白松露炒蛋。有半生熟刺身, 我fd好有心因为我食生会肚痛, 但熟又嫌硬, 鱼劲新鲜,好甜, 隔离台一路望住(因为我哋食到依娃鬼叫哈哈哈) 跟住和牛系A5, 牛肉味道好特别我觉得有”饭”味, 好juicy劲滑完全唔洗咬, 只溶喺口,唔溶喺fd口 ~~~(@,@)!!!!!登登登凳!!!!!~~主角白松露炒蛋出场, 哗! 从未见过如此大块嘅白松露,老板都好慷慨哈哈,师傅讲咗大大话话有18次系意大利蛋,其实唔洗讲都知,因为好大分别,好浓个蛋味,铁板多油本来唔敢试,但隔离台闻倒好香铁板师傅又劲push最后牺牲腰围,但底晒! 白松露味道我普通, 但食果下好与别不同嘅香味实在难以抗拒!蚬,
我话一定要全香港最high, 点知真系比佢拆倒。
蚬, 系黑松露汁铁板烧, 见师傅讲晒日文同隔离客B呢巴喇唔知讲乜, 个蚬都日本埋.. 黑松露汁系无乜黑松露味, 但蚬好有海水鲜味,以为食生蚝先有第1次食熟食都食倒,厉害。
最后有个铁板虾日本虾wor, 好阳澄湖大闸蟹味, 近头位虾膏味道似蟹黄, 简直完全唔需要点任何酱汁都食倒丰富感觉, 甘香到好似食月饼个黄, 真系滋味扑鼻口水流到地, 呢啲咪友谊啰(@,@)^^^^88