2021-08-29 61 浏览
超ins 风餐厅!打左好多卡😏🙌🏻😏谂紧叫乜嘢食𠮶阵,偷睇下隔离枱,发觉份量都好大份,感觉好多都叫左呢个青酱意粉🥰首先叫咗一个诺曼第海鲜青酱扁意粉$138,价钱同pici差唔多,虽然唔系手工意粉,但系材料上比pici更多料同丰富~ 酱汁方面,诺曼第喺法国嘅一个区域,青酱酱汁味道柔和,口感丰厚,用来搭配海鲜好正,可以带出鲜味,意粉口感系浓郁嘅,唔会话好稀嘅酱汁,十分挂面,味道非常之入味,海鲜方面有带子同青口,份量系每样两款,虽然唔算话份量超级多,但系每一只带子都系肥美,带子轻轻外边微微嘅焦香,入边仲系有嫩滑嘅感觉,火候控制得唔错,青口几饱满,两款海鲜我都几满意!睇开我食评都知道我系一个好钟意食偏硬身面条,唔太钟意食天使面等等太软嘅面质,呢一款真系好啱我心水啦~ 虽然青酱好浓郁好多,但系意粉仍然煮得啱啱好,唔会好林,有口感同麦味,我都好钟意!加餐汤及饮品 $38餐汤系跟咗粟米汤,粒粒粟米汤系餐前饮一碗,暖下个胃几舒服,唔会话好有味精咁,简简单单嘅一个汤~Mocha ,跟餐可以半价加购嘢饮,就叫咗一杯摩卡,咖啡味同朱古力嘅比例啱啱好,但略为甜啲,上面嘅拉花好可爱,比得上出边咖啡店嘅质素~墨西

加餐汤及饮品 $38
餐汤

墨西哥辣肉酱烤焗鸡腿$78
出边平时食个鸡翼仔都系得四只,估唔到呢度系有大大嚿三只大鸡腿🍗,系超级厚实!一个都好饱肚,墨西哥辣肉酱味都好浓郁,但系其实比想像中唔辣,谭仔10小辣咁,唔会接受唔到,加埋少少蕃茄嘅酸甜味,几开胃~ 鸡腿以烤焗方式煮所以冇咁油,同保留到满满肉汁,食肉之人一定要叫。
配埋少少蔬菜好开胃🤤
餐汤