2023-10-26
Hari Hotel x Jackson’s Scone 英伦风下午茶🫖 今次试左Hari Hotel 嘅下午茶,酒店style 有d 似K11 artus,佢每层唔系好大,lounge 同reception 基本上系连埋一齐😯 lounge 座位唔多,book 位嘅时候记得要讲明系食下午茶😅 我都唔知要注明好彩个日去到都食到😅/The Jackson Box Tea Set $768 for two persons/侍应首先会攞个深蓝色盒过黎😍 好似picnic box 嘅感觉,一打开就会烟雾弥漫🤣 侍应再攞d 食物出黎,逐一介绍!个tea set 仲有detox water 同埋tea/ coffee!一开始当然系试下黎个下午茶嘅重点🤣就系scone laaa,一开始期望好高… 见到佢拳头咁大已经觉得好吸引,如果冻左仲可以叫侍应整番热佢都几贴心!scone 分别有original 同埋hari flavor,其实两个scone 食落味道差唔多🤔️系颜色唔同,hari flavor 入面有个柚子cream cheese,整体黎讲佢嘅scone 食落似muffin,clotted cre
一开始当然系试下黎个下午茶嘅重点🤣就系scone laaa,一开始期望好高… 见到佢拳头咁大已经觉得好吸引,如果冻左仲可以叫侍应整番热佢都几贴心!scone 分别有original 同埋hari flavor,其实两个scone 食落味道差唔多🤔️系颜色唔同,hari flavor 入面有个柚子cream cheese,整体黎讲佢嘅scone 食落似muffin,clotted cream 同埋jam 嘅味道都唔系好突出,个人觉得太天然唔够浓味🤣
其他咸点同埋甜点都真系普通冇咩惊喜😥 侍应服务同埋环境都唔错,但系黎个价钱好似会有更好嘅选择🥺