2022-10-19
好几年前喺铜锣湾朋友带我食过一间韩国炸鸡,有好多特别嘅味道,一食难忘,几年后无意经过观塘见到,即刻试吓系咪相同嘅味道! 🤔成间店面灯光暗暗地,全部电视MV播住韩国kpop 好似韩国当地嘅餐厅style.炸鸡种类有好多款,想唔好咁热气可以拣焗烤鸡,睇图都好惹味吸引。我哋二人同行,拣咗两个main加一杯饮品。蜂蜜牛油脆鸡 $148🍯🍗叫半份炸鸡正正就系半只鸡,可以拣有骨定无中,我哋拣咗有骨炸鸡,外皮炸到好脆,入面嘅鸡肉好嫩滑,深色有酱汁嘅脆皮同埋白滑嘅鸡肉形成强烈对比,甜到刚刚好,呢个味道好啱我心水😛推介推介~韩式牛肉年糕粉丝 $168 🍲挣扎咗要炒粉丝定系汤粉丝,最后拣咗呢一款👌🏻份量超级多,牛肉年糕都好多,如果粉丝再多少少就更加好啦😚值得一提呢个汤比较浓味,唔系清汤,怀疑系牛骨煲嘅汤👍🏼芒果乳酪smoothie $58 🥭估唔到超级大杯,两个人饮都够,芒果味好浓唔会好假𠮶种水果味,虽然啤酒通常配炸鸡,但系我觉得乳酪解济也很不错👍🏼呢度座位坐得好舒服,推介大家带朋友来聚会🙌🏻
蜂蜜牛油脆鸡 $148🍯🍗
韩式牛肉年糕粉丝 $168 🍲
芒果乳酪smoothie $58 🥭
呢度座位坐得好舒服,推介大家带朋友来聚会🙌🏻