2017-09-22
话说都一把年纪,仲去唱k?nonono!正是年纪愈大,先会想怀缅下青春。朋友话好耐无唱k,以庆祝生日既名义,拣左呢间ceo k-buffet。一行7人,间房比起其他分店算阔络,而且干净整洁,感觉良好,仲有独立厕所!唔洗行咁远,十分方便。唔知系我太耐无黎neway定系CEO系high class d,连点歌都用ipad,点歌无难度。讲番食物,一到六点,一班饿鬼已经急不及待冲出去拎野食。熟食既选择很多。大概有十多款熟食,由菜,肉类,鱼到炒粉面都有。今日,我食得最多既系呢个八爪鱼,螺肉同中华沙律,有好好解冻先拎出黎,食落唔会成口酱,八爪鱼仔一度被客人清碟要refill。沙律吧。有几款选择,但吸引不到我,所以只食了生菜配沙律汁,多配一片火腿片,生菜新鲜,火腿片好味。刺身。有七种选择,我又选了八爪鱼,有惊喜,意外地新鲜爽口。呢边系炸物和生蚝。炸墨鱼饼味道不错。外面炸得松脆,咬开入面系软软的墨鱼粒。火锅配料。可以系旁边煲熟食物,拎番房慢慢食,可惜今日胃口不大,已经没有位置俾火锅了。甜品细细件,可以试唔同款,最爱意大利提拉米苏,啫喱糖。朋友话上网见有心太软,但系今日无见到,好可惜,好想食呀。呢个系我
大概有十多款熟食,由菜,肉类,鱼到炒粉面都有。
刺身。有七种选择,我又选了八爪鱼,有惊喜,意外地新鲜爽口。
呢个系我第一轮既食物,八爪鱼刺身,八爪鱼仔,印度咖哩鸡薄饼都值得encore。佢个碟设计都好可爱,分开一格格可以分开摆唔同类既食物,好似日本d小学生。
总括黎讲,我印象中既k buffet系难食既,但系铜锣湾呢间食物ok,选择亦算多,系k buffet黎讲算有质素。