同饭脚 👧🏻 食完 Lunch 行过K11, 想买杯嘢饮,见到「Tea Express Bar by Jrink」, 不如就饮你啦! 喺呢个「茶饮界」都叫做打滚咗一段日子, 被不少嘅茶饮店外表欺骗过、伏过 🥲 对于未试过嘅茶饮店,都唔敢抱有期望 🙈 唔系茶味太淡, 就系所谓鲜果系列其实用生果糖浆冲泡(怕甜人最怕🙈)=========================日本焙茶 latte(无糖)$40焙茶有碳烤香味, 甘醇茶味浓郁,但冇苦涩味;配合北海道3.6牛乳, 口感滑,有种好实在嘅感觉,厚滑而不腻。店舖真材实料用茶叶冲泡,饮饮下杯底沉淀茶叶渣,并唔系用即冲焙茶冲剂,所以走甜可以走得彻底,用料有诚意;建议微甜、走甜,茶嘅回甘会更突出。之后 search 返「Jrink」, 原来系本土品牌,茶叶都系自家品牌嘅产品;唔怪得除咗即场冲泡嘅饮品,仲有茶叶放喺度发售。现场卖本地茶叶酿制嘅啤酒,真.撑香港!「Tea Express Bar by Jrink」价钱偏贵,毕竟位于 K11 内 🤔 不过饮品有质素,推荐比爱重茶味既朋友;而且感受到「Jrink」对茶、对香港嘅热诚啊 🙆🏻‍♀️ 俾咗钱先发现
=========================
日本焙茶 latte(无糖)$40
日本焙茶 latte

现场卖本地茶叶酿制嘅啤酒,真.撑香港!
「Tea Express Bar by Jrink」价钱偏贵,毕竟位于 K11 内 🤔 不过饮品有质素,推荐比爱重茶味既朋友;而且感受到「Jrink」对茶、对香港嘅热诚啊 🙆🏻‍♀️ 俾咗钱先发现原来可以加白玉、寒天等配料, 有个藉口下星期再试过 😏
=========================
Tea Express Bar by Jrink