2020-03-18
=======📍K11 Musea传统英式松饼 -- Sam's Kitchen👨小编平时都几钟意喺k11 musea行街🙈𠮶度真系好多特色食物😆今日就发现一间售卖传统英式松饼嘅小店😁店员非常热情招待同介绍产品,倾倾下计先知道原来老板Sam自细喺英国长大,几年前回流返嚟香港开设呢间小店,主打售卖自家制手工松饼同果酱💕老板同店员仲会亲自采摘水果同埋煮制,真系诚意满分👍😍--------⭐Citrus Fruit Scone($40)嚟到紧系要一尝佢地嘅signature水果松饼啦😋内馅夹咗clotted cream同埋柚子酱😍松饼表层呈金黄色,食落口感非常松软同湿润,完全唔会有干嘅感觉👍clotted cream味道浓郁,口感幼滑😋而柚子酱略带酸甜,仲有果肉,好足料👍两者配搭好match,味道清新仲唔会有腻滞嘅感觉😍--------⭐English egg custard tart ($30)除咗松饼之外,仲试咗英式嘅蛋挞😋内馅嘅蛋口感非常软滑,不过蛋香稍为欠奉🙈蛋挞皮微脆,富牛油香😙--------⭐Flapjack ($15)Flapjack中文叫烙饼,店员介绍系英国好popular
--------
⭐Citrus Fruit Scone($40)
--------
⭐Flapjack ($15)
Flapjack中文叫烙饼,店员介绍系英国好popular嘅小食🙈主要材料系燕麦同榖类😙食落口感香脆,带蜜糖嘅甜味,食到停唔到口哈哈😆
--------
整体黎讲食物质素高,店员友善,得闲同朋友行musea不妨黎试下佢地嘅松饼
-------
评分(10分满分)
卖相:8
味道:9
性价比:7
回头率:8
-------
店铺资料
名称:Sam's Kitchen
地址:尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B2楼B201-C01号舖
前往方法:尖东站J出口