2023-01-29
星期日想带狗仔去食饭同埋去K11 MUSEA 7楼嘅宠物天地影吓相玩吓🐶 而7楼得Elephant Grounds有露天位置可以坐同埋系pet friendly🤝想食Elephant Grounds预咗要花啲时间等位👀 露天户外嘅位置唔算少,大概有10张枱左右,见到唔少食客带埋宠物😀主食拣咗店内的B.E.L.T。佢嘅面包系用牛油烘过,所以食起上嚟会容易觉得腻口🙂 再加上入边有厚厚嘅烟肉同埋蛋汁,brunch/lunch嚟讲绝对系超级够食🥓🍳薯条炸得几好食,厚身得嚟唔会觉得干争争🍟 个人觉得薯条比三文治更加分哈哈😂咖啡方面叫咗flat white,份量来讲算系大杯,味道就正正常常啦😝由入座、叫野食、等食物去到用餐都需要时间等候,适合大家嚟chill,休闲倾计享受慢活☺️ 同事户外嘅位置非常之开阳,好容易可以带狗仔周围行吓😊