2019-12-28 731 浏览
中午时间,商场人流唔算多,但餐厅外面有一堆人,攞左飞,我同朋友周围睇下仲有咩食,由上面行到下面,food court啲野都唔算平,而且坐得唔太舒服,其他餐厅一系无咩人,一系都要排,而且行左成个商场,呢间越南餐厅价位算正常。餐厅啲位都几大,坐得几舒服。食物方面:西贡牙车快($98)个底饼好脆,配埋啲菜食都唔错,口感都几丰富,不过啲鸡肉有啲少越式蟹肉粉卷($108)有5条「肠粉」,同埋啲碎碎地嘅菜,有啲一条条嘅札肉同鱼饼,唔知系一齐食定系配菜🙈,初时我地都以为用菜包住,但啲菜系切碎左... 唔知咩食法。味道方面正正常常嘅,肠粉皮有少少厚,料唔算多,上枱时粉卷仲暖,如果唔系加鱼露,真系好似食紧肠粉😂汤河三拼($118)有生牛肉,牛爽腩同牛丸,汤河系所有食物里面最出色,汤底唔错,几好味但价钱有啲贵鱼饼捞檬($90)有4块鱼饼,不过啲鱼饼味道一般,啲檬粉都几多,算大碗,整体好一般服务都几好,姐姐有不断加水,主动俾碗我地share👍🏼,上菜速度都几快。
餐厅啲位都几大,坐得几舒服。
食物方面:
西贡牙车快($98)

越式蟹肉粉卷($108)

汤河三拼($118)

鱼饼捞檬($90)