2020-12-05
每次嚟呢度,都会俾佢哋嘅Display、同靓靓嘅食物吸引住。今次嚟到,见到换咗新嘢,不自觉地又入咗去食埋晚饭先走喇。招牌墨西哥式煎蛋早餐一大块满满牛油果酱嘅法式面包上,再加一只煎得靓靓嘅太阳蛋。配上墨西哥粟米片。牛油果酱与其他酱料拌匀、虽然我唔系好食得出系咩酱料,不过味道唔错,而且又唔heavy。酥脆鸡锤配水牛芝士酱鸡锤肉嫩滑、调味亦仲得相当唔错。炸物同芝士向来都好夹、而依道酥脆鸡锤配上水牛芝士酱,确实令味道层次升华。用埋刀叉食依件鸡锤,陪感高级优雅。香蒜榄榄油意粉我哋再点咗香蒜榄榄油意粉share嚟食。意粉系喜欢嘅扁意粉,香蒜同榄榄油令整个意粉都好香,再加上粒粒杂菇,既简单又和谐,好味。丸久小山圆 抹茶Latte朋友点咗抹茶Latte。Curator用咗丸久小山圆依个近半世纪嘅品牌嘅宇治抹茶粉冲泡抹茶Latte。抹茶味香浓。Caffe LatteCurator嘅咖啡都唔错,我就点咗杯Latte。咖啡味唔会偏酸或偏苦,啱晒口味。
丸久小山圆 抹茶Latte
丸久小山圆 抹茶Latte