为咗庆祝朋友生日,又想喺尖沙咀地段揾间靓靓餐厅,见到Camellia个high tea同PAUL & JOE做紧20周年crossover,好似几特别咁,就决定去试下喇!提早打电话book好枱,一入到餐厅就见到最signature嘅粉红🌸🌸墙,成间餐厅都劲有梦幻feel,就算唔系粉红控入到去都会充满少女💞成个tea set一上黎真系哗一声,摆盘精致可爱,scones更加系用一个宝石盒装住,打开嘅时候都几有仪式感🤣🤣味道方面居然不比酒店high tea差,偏爱食咸嘅我最中意就系“吞拿鱼腩蓉牛油果配紫菜片”,香脆可口。甜点同样出色,尤其是“金桔挞”,酸酸甜甜十分开胃。但最最最特别嘅,应该系见到一整条脆皮雪条送上嚟,作为打卡一族,单系拍照都花咗唔少时间,但雪条都未见溶化,不过都可能因为脆皮本来较为厚身嘅原因。饮品方面,我地各自加咗💰半价改为“Peach Oolong Fruit Tea”同普通mocha,咖啡就不过不失,但果菜都颇为出色,酸甜口味十分解腻。最后因为系同PAUL & JOE crossover,我同友人都收到一份小礼物,包括系PAUL & JOE 底妆体验套装,同埋一张coup

最后因为系同PAUL & JOE crossover,我同友人都收到一份小礼物,包括系PAUL & JOE 底妆体验套装,同埋一张coupon去换领一支典雅瑰丽唇膏,我地就近近地行翻去K11 Artmall换翻。

Camellia x PAUL & JOE 20 周年盛夏巴黎下午茶

用餐时间90分钟,都几准时就会叫你埋单,不过上餐速度尚可,唔会食到好rush,K11 Musea呢个价钱,都算系性价比几高👍🏻
2022-06-14
庆祝纪念