2023-01-25
K11 musea呢个隐蔽位除左有food court仲有呢间新开想试好耐嘅正宗台湾菜🙆🏻♀️ 喺荃湾湾仔都有分店💕可能系成个商场最抵食嘅嘢🫢 好啱口味 装修又靓几好坐😍 回头率好高‼️❣️炸物拼盘 (花枝丸,甜不辣,府城虾卷, QQ 球) $68呢个真系大癫‼️我每一样都超钟意食🤣 系台湾夜市味道 仲可以舒舒服服喺度食( ๑´•ω•)۶每样都炸得好脆唔油 调味啱啱好 甜不辣外脆内烟韧好正😙 花枝丸虾卷各有特色唔会差😎最爱系QQ球‼️🍠🥔 里面竟然仲包咗番薯蓉🙈 呢个价钱真系超良心 好有诚意🔥🔥❣️馋 •牛肉三宝面 $88有齐卤牛腩、牛肚、牛筋🐄 拣咗红烧口味刀削面👅 最爱牛筋好入味冇牙婆都食到🤣 而且佢真系超足料 每样都俾三大块超饱🤰🏻汤系酱油底带有中药的甘醇 加上酸菜配刀削面一流‼️❣️塔香排骨酥饭 $72转卤肉饭 +$12喺盐酥鸡同呢个之间挣扎 比较少见到排骨酥就试吓🫢 炸嘅方法同盐酥鸡差唔多 但调味冇咁单一 用左豉油、五香粉及中药香料几特别🙆🏻♀️而且啖啖都冇骨‼️仲配埋解腻嘅沙律菜🥗推荐转卤肉饭 浓厚嘅卤肉简直白饭杀手🔥🍚❣️芋香珍珠奶茶 $22❣️芝芝莓莓 $30正餐加饮品可以减$10 芋香好
炸物拼盘
推荐转卤肉饭 浓厚嘅卤肉简直白饭杀手🔥🍚
芝芝莓莓
❣️芋香珍珠奶茶 $22
❣️芝芝莓莓 $30
正餐加饮品可以减$10 芋香好有童年回忆🤣 而家好少有呢只味🙈 香芋雪糕咁配埋珍珠系唔错🍠
芝芝莓莓又系诚意之作 味道好似一款草莓奶糖🍓 好好饮 沙冰好幼滑好消暑 奶盖芝士味浓🙋🏻♀️