今日小妹同妈妈👩🏻去左以旅游为主题既Kafulin Gallery寻找草泥马芭菲~小店堂食座位吾多,我地去到啱啱有人走🚶🏻,所以好快就有位喇✌🏻️!店铺走日式简约风,以木为主调🌿。外面既玻璃窗贴左世界地图🌍,而店入面既吊灯💡都系地球样架,好有旅行既感觉啊✈️~其中一边座位既墙(系Facebook page发现: 原来叫Private Corner)上亦都挂左吾同种类既草泥马照片,好有特色✨!小妹好奇一问,原来d相系店主去旅行个阵自己影架📸!真系好正呢!啊👀!忘了说,枱上放左几只草质既草泥马公仔(里面应该系发泡胶xd),肥嘟嘟好得意~可以用来做拍照道具💛。小妹叫左好疗愈既草泥马芭菲(Mix)($48)❤️,拣左Milk x Matcha雪糕。呢杯雪糕卖相可爱不在话下啦,仲系季节限定添🍁,点可以吾试呢👍🏻?小妹影左好耐相,好彩雪糕都吾算溶得太快😂。小店既雪糕用左3.6牛乳🍦同日本宇治抹茶粉🍵制成,奶味香浓,抹茶味亦清新淡雅。小妹比较喜欢3.6牛乳雪糕,而妈妈就话抹茶味正d㖞🙈!雪糕上面有superfood枫树糖南美藜麦脆脆,甜甜地,好有咬口😁。不过最令小妹惊喜既系南美藜麦草泥马曲奇(真的很好吃)
草泥马芭菲

小妹叫左好疗愈既草泥马芭菲(Mix)($48)❤️,拣左Milk x Matcha雪糕[另外设有Milk($42)同Matcha($52)]。呢杯雪糕卖相可爱不在话下啦,仲系季节限定添🍁,点可以吾试呢👍🏻?小妹影左好耐相,好彩雪糕都吾算溶得太快😂。

小店既雪糕用左3.6牛乳🍦同日本宇治抹茶粉🍵制成,奶味香浓,抹茶味亦清新淡雅。小妹比较喜欢3.6牛乳雪糕,而妈妈就话抹茶味正d㖞🙈!雪糕上面有superfood枫树糖南美藜麦脆脆,甜甜地,好有咬口😁。不过最令小妹惊喜既系南美藜麦草泥马曲奇(真的很好吃)😋,牛油味香得黎带点微咸,同个雪糕既甜味好match呢👏🏻!食到最底有黑糖蛋糕🍰,佢索左半溶既雪糕之后口感几特别😝。

P.S. 个雪糕杯几靓,小妹洗干净左攞左返屋企种植物🌱
2016-10-22
草泥马芭菲