2020-12-05 5478 浏览
上次帮衬过,食鲭鱼定食,非常好食,今次weekend 又黎帮衬多次,果然weekend 中环少人,唔使等位,侍应都比较得闲可以随传随到,服务态度都好好。见到menu有鱼生饭,但自己又怕食生野,于是试下呢个炙烧三文鱼饭,$90,+$15转定食,有配菜、茶碗蒸、面豉汤,成个set望落好丰富,好满足😍一打开个盒,真系「哗」一声,好吸引好邪恶,炙烧三文鱼烧得好好,表面系熟,另一面有少少生既感觉,用羹不落去唔会令三文鱼散哂,食落去口感好好,配埋沙律酱同埋wasabi一流,好似啖啖都食紧三文鱼寿司。饭系珍珠米,粒粒分明,虽然个盒大,但其实成个饭只系三分一个盒,不过加左定食已经好够食,呢个价钱,呢个质素,抵食👍🏻

炙烧三文鱼饭定食

炙烧三文鱼饭