2022-05-21 1676 浏览
疫情下半年无见,寻晚终于约齐班fd一行六人饭聚。French Table唔系第一次食,上次嘅用餐经验好好,所以今次又再返黎。餐前两款面包都香软好味,另咗除咗叫set之外,我哋仲额外加多咗个海鲜盘,有生蚝、天使虾、带子、螺⋯⋯全部都好新鲜,以分量同质素计价钱都算合情合理。前菜全部人叫Chef推荐嘅香煎鹅肝,我因为之前食过鹅肝想试新嘢就点咗鹅肝松露云吞(其实都挣扎咗一阵因为佢个鹅肝真系煎到外脆内软唔油腻),但云吞都有啲惊喜,云吞皮薄,鹅肝同黑松露味道又好夹;main course大家唔系食安格斯就系和牛,我就拣咗羊架,中间粉红色生熟度恰到好处,肉嫩无筋都好加分。甜品今晚无法式糖霜所以要咗冻朱古力饼,系dark chocolate 微苦,只系食到尾到好饱lu~同班朋友一边食一边饮酒,最后Chef做完野仲走出嚟同我哋一齐倾偈,成晚气氛都好开心,希望快啲约下次又一齐食好嘢。

2022-05-20
用餐时段