肯德基KFC📍天水围天瑞路77号天泽商场2楼213A号舖转天气朝早有时都楼食返暖胃啲嘅嘢,但又唔想食得太寡、太单调?去KFC就满足到你嘅要求!皆因佢哋推出咗全新「早!肯粥意」系列,首次喺香港市场带嚟热辣辣嘅鸡粥。身为粥友同KFC fans,当然要抢先一试最新组合! 💰$29D2 香葱家乡鸡粒粥餐 🥣呢个系列有三款粥餐,分别系香葱鸡丝粥、香葱粟米粥同香葱家乡鸡粒粥。既然要推介俾大家,当然要拣款最特别、最估佢唔到嘅配搭啦!平时单点家乡鸡粒已经食到lam lam脷,估唔到加落热鸡汤粥底会出奇哋夹!家乡鸡粒捞咗炸过嘅香葱,整齐哋放喺粥上面,并无全部浸晒粥,保持到香脆嘅口感同炸鸡嘅味道。粥底加入鸡汤煲煮,口感绵密得嚟仍食到米嘅颗粒感,唔系无米粥嚟,用匙羹搞多几下都唔会变得水汪汪,味道有啲似白汁鸡皇饭,整体比我预期好!食粥必定要配油炸鬼,虽然KFC嘅油炸鬼无一般粥舖咁长咁大,但对比其他连锁快餐供应嘅油炸鬼,KFC嘅不论口感定味道都略胜一筹,外皮香脆,内里软熟,唔会油淋淋,单食或配粥都同样滋味。特浓鲜豆浆 🥛 (套餐 +$5升级)以非基因改造黄豆制成嘅特浓鲜豆浆,比一般豆浆嘅营养价值高,豆味香浓,
肯德基KFC
📍天水围天瑞路77号天泽商场2楼213A号舖

[价钱 Price] 💰$29
D2 香葱家乡鸡粒粥餐 🥣

特浓鲜豆浆 🥛 (套餐 +$5升级)
以非基因改造黄豆制成嘅特浓鲜豆浆,比一般豆浆嘅营养价值高,豆味香浓,无半点豆渣,入口顺滑,仲有冷热两款供应,正呀!

以下9间分店未有供应,想食粥嘅记得check check先:
亚洲国际博览馆、东广场、山东街、奥海城、又一城、彩云、赤柱、海富中心同太安楼