早排又黎到观塘啦~~呢排多工厦之余又多不同类型既餐厅!!!今次又黎到呢栋新开无耐既中海日升中心原来呢度有间食德国菜既餐厅架~地方唔算大, 夜晚人流比较静, 见到有酒吧位置, 放工黎饮返杯都得wor!!!先到个白松露忌廉野菌汤~~上台时充满松露香, 入口 Creamy 得黎唔会漏;可惜冷气太冻, 摆一阵已经冻哂啦"*不过份量都唔少, 两个人share 一碗就真系刚刚好啦!!!意大利巴马火腿伴蜜瓜通常都系必点既前菜~~巴马火腿软软的带有咸香, 包住蜜瓜食多中和了咸味;饮下野慢慢食确实不错!!女生们都系喜欢多菜少肉, 所以我地点左呢个香芒大虾沙律~~份量挺大份的, 芒果及大虾既份量都不少;配上黑醋及新鲜沙律菜, 好fresh 及多左芒果既甜味, 令人十分开胃!!!到主角出场啦~就系 February 既招牌菜:德国火焰咸猪手劲大只猪手上台, 见到外皮已经炸到脆卜卜咁!!!仲有酸菜及沙律菜伴碟~~~上台之后, 店员就会沾上酒再点火, 令猪手既皮烧得更香更脆口!!!绝对系有野睇又有得食既一道菜~~~D 火都烧得几劲架, 但唔会太㶶, 落酒既份量一定要控制得好好"*食落皮脆内嫩, 粉嫩色的肉又香又
早排又黎到观塘啦~~
呢排多工厦之余又多不同类型既餐厅!!!
今次又黎到呢栋新开无耐既中海日升中心
原来呢度有间食德国菜既餐厅架~
白松露忌廉野菌汤
先到个白松露忌廉野菌汤~~
上台时充满松露香, 入口 Creamy 得黎唔会漏;
可惜冷气太冻, 摆一阵已经冻哂啦"*

意大利巴马火腿伴蜜瓜
意大利巴马火腿伴蜜瓜通常都系必点既前菜~~
巴马火腿软软的带有咸香, 包住蜜瓜食多中和了咸味;
饮下野慢慢食确实不错!!
香芒大虾沙律
女生们都系喜欢多菜少肉, 所以我地点左呢个香芒大虾沙律~~
份量挺大份的, 芒果及大虾既份量都不少;
德国火焰咸猪手
到主角出场啦~
就系 February 既招牌菜:德国火焰咸猪手

劲大只猪手上台, 见到外皮已经炸到脆卜卜咁!!!
仲有酸菜及沙律菜伴碟~~~
绝对系有野睇又有得食既一道菜~~~

食落皮脆内嫩, 粉嫩色的肉又香又有咬口;
咸咸地都几入味, 咁大只我地几个女生都食唔哂丫~~
黑松露忌廉什菌意大利饭
最后点左个黑松露忌廉什菌意大利饭;
湿湿地既意大利饭正合我口味, 配埋大啡菇!!
每粒饭都沾有忌廉汁, 口感 Creamy, 热辣辣食确实美味~~
心太软
由于食得太饱既关系, 甜品只系点左心太软!!!
一切开朱古力酱就涌出, 香浓既朱古力溶化了大家"*
配上士多啤梨雪糕, 一冻一热, 简单有一个完美既句号~
2016-05-05
香芒大虾沙律