2014-01-27
一睇杂志话开左kitty cafe, 就想第一时间去试,不过当知道系冇位子ge 时候,就等到依家先去。 呢间kitty cafe 得一张细细ge 枱俾堂食ge 客人,如果真系有有枱櫈俾客人坐低慢慢享受就好啦。一行埋去,店员已经开始sale 佢地铺头最受欢迎ge 苹果cake 俾我,我问佢地红苹果cake 同青苹果cake 有咩分别,佢答我馅料一样,只系出面层jelly唔同,咁于是我就叫左青苹果cake. 青苹果cake 外表好靓,有我钟意ge jelly 做coating 就已经好想食,食落去,入面有几层layers, 有cheese蛋糕,慕思,苹果蓉,个人觉得配搭好清新,唔过甜,本人唔太钟意重cheese 味,而呢个cake 正符合我ge 要求,有淡淡ge cheese 但唔浓,唔会盖过清甜ge 苹果味。 食落口感好好,层次分明,好食! 钟意kitty同马卡龙ge 我当然有试埋呢度ge 马卡龙($28), 呢度ge 马卡龙比平时大少少,有好靓ge kitty/蝴蝶结图案,令人爱不释手,唔舍得食。今次我叫左橙味马卡龙,食落去好脆,但冇烟韧口感,不过系我最钟意食ge 橙饼味,好香,
钟意kitty同马卡龙ge 我当然有试埋呢度ge 马卡龙($28), 呢度ge 马卡龙比平时大少少,有好靓ge kitty/蝴蝶结图案,令人爱不释手,唔舍得食。今次我叫左橙味马卡龙,食落去好脆,但冇烟韧口感,不过系我最钟意食ge 橙饼味,好香,不过28 蚊系有d 贵,但味黎讲算系ok! 下次会再试其他同埋cafe!