2021-09-05
随视觉 瞬间对望 打上满天花火🎆而脉搏 迅速跳动 惊喜交织般散播~同一班朋友gathering,嚟到《大叔的爱》其中一间取景餐厅❗️装修style以粉红、粉蓝同植物为主,好似置身喺夏威夷小岛咁,周围都系打卡位~个人最钟意巨型秋千同门口位🤪餐厅楼底极高,Book之前睇过over 7000呎,多人嘅话我比较钟意去啲阔落大间嘅餐厅,呢到空间感十足,坐得舒服又写意~而嘢食方面高质又有特色😋蟹肉三文治(前菜)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推荐❗️面同底以酥皮脆饼制成,中间夹住超多蟹肉,配合sour cream同青苹果一齐食感觉好fresh,食完一啲都唔腻~美国封门柳⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推荐❗️封门柳系牛牛横隔膜外嘅一条肌肉,每只🐮得一条㗎咋~堪称系全只牛最浓肉味嘅部位,5成熟啱啱好,睇落肉纹几粗,冇乜脂肪,食落好嫩好柔软,牛味好重,而且外层烧到好香脆~蟹肉牛油果意大利饭⭐️⭐️⭐️牛油果同蟹肉好夹,食落好creamy,意大利饭煮得啱啱好,口感烟韧,唔会太硬/淋。香烧原条鲷鱼⭐️⭐️⭐️⭐️将原条鲷鱼起晒肉再一齐炸,鱼肉好嫩滑,连埋鱼皮食非常香脆,配一个酸酸地嘅汁好夹~意式香浓鸭肉酱水管通粉⭐️⭐️⭐️肉酱意粉🍝就食得多,鸭肉意粉都系第一次试,份量几大
而脉搏 迅速跳动 惊喜交织般散播~
蟹肉三文治(前菜)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推荐❗️
美国封门柳⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推荐❗️
蟹肉牛油果意大利饭⭐️⭐️⭐️
香烧原条鲷鱼⭐️⭐️⭐️⭐️
意式香浓鸭肉酱水管通粉⭐️⭐️⭐️
肉酱意粉🍝就食得多,鸭肉意粉都系第一次试,份量几大碟,有好多鸭肉,食落好惹味,味道上系特别而且不错的~但略嫌通粉硬咗啲,煮耐少少会比较好。