2024-05-03 22 浏览
今次湾仔开咗间高级日本餐厅主要食Omakasa同串烧混合形式重要,有好靓心型bar枱@bar枱重要唔同嘅颜色灯光不停转,非常之华丽高尚情侣总会觉得好浪漫同埋我相信好多KOL都会嚟呢度打卡 👍呢度师傅好专业有五位 Omakasa师父佢哋会各自用自己嘅材料款式,所以你每一晚梨都会食到唔同嘅材料同款式非常之惊喜,所以呢度师傅想做出真正嘅兴厨师发好啦,入正题啦侍应一嚟就会冲杯热绿茶,你杯绿茶只会冲-次唔会再用第二次嘅茶胆,都系希望控制到绿茶嘅质素前菜:沙甸鱼脆片,加菜之花配上芝麻酱开开胃先刺身:鲣鱼,凡立贝,真,萤光鱿鱼,师傅会即场教我哋食嘅次序非常专业鸡腿肉串烧:采用日本鸡髀肉,鸡皮薄身爽脆,鸡髀肉Juice 唔再讲咬落去啲汁滴晒出嚟𦯷肉质仲好弹口毛蟹茶碗蒸:蟹肉鲜甜蒸蛋非常之滑,真系落足料跟住系餐厅首创免治和牛配上兰𡈼蛋听红酒鹅肝酱,和牛将配料混合一齐食,非常之独特好味😋雪景银鳕鱼:雪景用白萝卜蓉同SALAD酱自家制加上银鳕鱼一齐食有另一番滋味😊
前菜:沙甸鱼脆片,加菜之花配上芝麻酱开开胃先
再讲咬落去啲汁滴晒出嚟𦯷肉质仲好弹口
毛蟹茶碗蒸:蟹肉鲜甜蒸蛋非常之滑,真系落足料