2022-07-08
🔖 La Casa 坐落于上环文咸街,以其柠檬色嘅外墙、发光嘅灯箱和霓虹灯招牌而引人注目,吸引食客驻足品尝美食。 创始人兼主厨 Tom Hui 致力于以新汉堡菜单中将各种cheese与唔同嘅肉类和配料搭配喺一起,以开发独特嘅风味。 💬 西冷黑松露水牛芝士汉堡 $89La Casa 自豪地认为呢个系佢嘅标志。150 克嘅牛腩片夹喺厚厚嘅cheese、黄瓜和洋葱之间,并带有芳香嘅松露酱,营造出意想唔到嘅深度。嫩牛腩,煮至中等,质地略带噍劲,我对面包满意既蓬松又松脆,呢个正系我热爱汉堡嘅心所渴望嘅。 💬 烧烤四川麻辣酱汉堡 $62除咗以cheese为主嘅选择外,亚洲风味嘅汉堡也引起了我嘅注意,比如呢款令人兴奋嘅鸡肉和四川麻辣汉堡。 鲜嫩多汁嘅鸡肉牛排搽上四川风味嘅麻辣酱,味道甜美,辣味十足,配上一大片脆黄瓜和萝白丝。 💬 Combo +$26组合选项,我试了麻辣鸡翼和双层cheese薯条同薯角。 薯角覆盖著一层厚厚嘅松露蛋黄酱,味道浓郁,但我发现佢哋嘅外皮唔够脆。 双层cheese炸薯条系另一个好味嘅选择,另外仲有芳香嘅四川花椒鸡翼 📝 总结La Casa 拥有美好时光嘅氛围,绝对系品尝汉堡
💬 西冷黑松露水牛芝士汉堡 $89
💬 烧烤四川麻辣酱汉堡 $62
💬 Combo +$26
📝 总结
La Casa 拥有美好时光嘅氛围,绝对系品尝汉堡和啤酒嘅好去处,佢哋创新地将唔同种类cheese与各种肉类和配料搭配喺一起,创造出自己风格嘅汉堡,令人钦佩。 堂食和外卖嘅折扣唔时提供,因此请务必询问。