2024-02-29
又到Restaurant Week,今次去咗中环Soho区试阿根廷菜,其实我唔知有乜特色菜,净系知烤肉同馅饼出名,见Openrice食评都唔错,一行三人去试试。Starter======🍴Soup of the day⭐️⭐️⭐️⭐️🍴Beef Pie⭐️⭐️⭐️⭐️建议每人一半,因为食咗餐包再食牛肉批会好饱,牛肉批系用酥皮做,香脆又唔会太厚,牛肉馅加咗青红椒洋葱好足料好惹味,味道浓郁juicy但唔会过咸亦唔辣,可以一试。Main=====🍴Grilled Sirloin Steak (+$50)⭐️⭐️⭐️⭐️我首选一定系西冷,牛味重之余,相比肉眼无咁肥,呢块扒一入口就食到香浓炭烧牛味,筋位非常爽口,medium熟度刚好又juicy,呢个价钱相当超值。🍴Grilled Ribeye Steak (+$60)⭐️⭐️⭐️⭐️肉眼同样好味,油脂亦香浓,medium亦相当到位同juicy,蘸少少黄芥辣都好味,至于配菜方面,薯条外脆内软,而薯蓉就够香唔够滑,因为叫薯条比错薯蓉,所以另外补返比我哋,服务态度好好。🍴Grilled Beef Tenderloin Steak (+$180)⭐️⭐️⭐️⭐️因为牛柳相对少脂肪同腍,所以拣
Starter
======
🍴Soup of the day⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴Beef Pie⭐️⭐️⭐️⭐️
Main
=====
因为牛柳相对少脂肪同腍,所以拣咗呢个比妈咪食,餐牌话系100% fresh grass feed,都食得出好鲜嫩,牛味都重,如果比我拣,我会钟意食西冷多啲。
Postres
=======
🍴Dessert of the day⭐️⭐️⭐️⭐️
我哋拣咗Tiramisu同布甸,两样都好好味,Tiramisu香滑软熟同酒味香浓,布甸大大个蛋香焦糖味香,我较钟情后者。
三人共消费:$807