2023-06-29
经开铜锣湾世贸点可以错过 @lavina.hk 呢间甜品专门店!佢地出咗日本东京人气法式千层酥!依家喺香港都可以食到!餐厅粉红色装潢,充满少女心!🍭Mini millefeuille sandwich tasting box ($138)我地冇拣到佢最signature 𠮶只大圆形千层酥,而系拣咗呢款一盒5小件装!因为贪佢有野5种口味,包括士多啤梨吉士、芒果热情果吉士、伯爵茶、焦糖炖蛋等,千层酥口感酥脆,香口好食~🍭Strawberry VanillaCake - Petite ($58)另外拣咗少女心up 嘅呢款士多啤梨蛋糕,最顶有半粒士多啤梨,中间由士多啤梨酱、蛋糕、吉士等组成,香滑不腻~🍭柚子巴斯克蛋糕(3’ , $60)最爱的巴斯克,拣咗柚子味食落清新fresh d!! 巴斯克蛋糕口感顺滑浓厚,好有饱足感,真系食唔停!🍭lced Lotus latte ($58)🍭Breakfast Tea ($48)饮品就有打卡able 嘅比利时焦糖脆饼latte~ 简单的喺忌廉上放上一块lotus 饼卖相已经好得~ 另外叫咗英式breakfast tea 解腻~
🍭Strawberry Vanilla
Cake - Petite ($58)
🍭柚子巴斯克蛋糕(3’ , $60)
🍭lced Lotus latte ($58)
🍭Breakfast Tea ($48)
饮品就有打卡able 嘅比利