2013-03-31 72 浏览
朋友话尖沙咀有间食点心o既, 就dinner o个阵试下~因为落大雨o既关系, 入面唔系好多枱客, 环境光猛, 我地又有卡位坐, 店员亦殷勤有礼, 厕所亦算干净, 初步感觉唔错3个女仔叫左以下点心:- 虾仁烧卖- 和风鳗鱼肠- 蒜蓉芝士鲜虾长春卷- 雪山叉烧包- 酥炸鱿鱼须- 杞子圆肉桂花糕- 沙律脆皮牛坑腩- 小笼包1. 虾仁烧卖: 只虾大大只, 满足!2. 和风鳗鱼肠: 卖相好靓, 配搭亦新鲜, 加上上面o既酱汁, 唔错, 如果多返d鳗鱼就更好3. 蒜蓉芝士鲜虾长春卷: 一条长长o既春卷唔知收埋左几多只虾, 对于我呢d爱虾之人真系超开心呀! 春卷加上日本芝麻酱好好食, 食到有d漏, 就食返一条附送o既青瓜, 消滞~~4. 雪山叉烧包: ok啦, 同o系其他酒楼食过o既水准差唔多5. 酥炸鱿鱼须: 我钟意食呀, 炸得又香又酥脆6. 杞子圆肉桂花糕: 3大件, 3个女仔食刚刚好, 系嫌佢雪得太冻7. 沙律脆皮牛坑腩: 推介! 又唔油腻, 牛坑腩无肥膏, 我会再encore8. 小笼包: 无惊喜, 可skip唯一comment: 如果下次有多d蔬菜o既选择就好啦, 我唔想净系得菜心拣啊.
朋友话尖沙咀有间食点心o既, 就dinner o个阵试下~

3个女仔叫左以下点心:
- 酥炸鱿鱼须
- 杞子圆肉桂花糕
- 沙律脆皮牛坑腩
- 小笼包

1. 虾仁烧卖: 只虾大大只, 满足!
5. 酥炸鱿鱼须: 我钟意食呀, 炸得又香又酥脆
8. 小笼包: 无惊喜, 可skip

2013-03-30
  • 蒜蓉芝士鲜虾长春卷、沙律脆皮牛坑腩