2017-09-19
成日都好想试试佢,但次次行过都要排队,虽然人龙唔算长,但都好却步。左度右度终于就拣左星期六嘅4:00黎试下佢啦,非常好彩,等左唔洗10分钟,就入座喇!好啦,虽然系Tea time,但其实系我地两个傻人嘅第一餐,我地分别叫左Deluxe Full English Breakfast 同开心果.白酒忌廉.意大利猪肉云吞加左细嘅Caesar Salad,饮冻柠檬蜂蜜最后再加左个焦糖布丁。成餐饭我地讲左唔知几多次「好好味呀!」呢个「早餐」不得了,好丰富,第一样就梗系食我最爱嘅肠啦,一拮落去好似淋bi bi咁,仲怀疑紧会唔会好削,哗,点知一放入口,热辣辣,好有猪肉香好juicy,而且食落一啲都唔削,肉嘅质感好实在!男朋友就钟意佢个黑松露炒蛋,我就觉得个炒蛋加返几粒盐花就更好味喇!堆炒杂菌完全有菌类𠮶啲苦味或罨味,所以一片不留。而好似冬甩样𠮶个系窝夫,比起平时食一格格𠮶种,呢款系外皮微脆而里面松软,令我谂起好食嘅鸡蛋仔。开心果.白酒忌廉.意大利猪肉云吞,系我地其中一样热选淀粉,个白酒忌廉汁入口好滑好creamy,可能share食嘅关系,又唔会觉得佢太漏,而且里面有唔少嘅西兰花、少量菇菇同温室豆苗,
Deluxe Full English Breakfast
开心果.白酒忌廉.意大利猪肉云吞
开心果.白酒忌廉.意大利猪肉云吞,系我地其中一样热选淀粉,个白酒忌廉汁入口好滑好creamy,可能share食嘅关系,又唔会觉得佢太漏,而且里面有唔少嘅西兰花、少量菇菇同温室豆苗,食落会觉得冇咁heavy(幻觉)。虽然猪肉同开心果并唔突出,但个人认为呢个云吞整体系好食嘅!
Caesar Salad (S)
纯粹个人口味,我只系钟意食净罗马生菜加配料嘅Caesar Salad,但呢个唔系,不过佢啲沙律菜系新鲜同靓嘅。
冻柠檬蜂蜜
真材实料,好重蜂蜜味,不过跟餐free drink,细杯左啲...
Caramel Cheese Pudding
有啲特别嘅,佢底部系有啲好似cheese cake质地嘅野,我觉得似New York cheesecake 但又未至于咁硬身,个焦糖布丁系中规中矩之作。饱到上心口之际,食返2粒酸到开眼嘅红桑子中和一下都不错。
值得一赞嘅仲有佢地嘅服务态度好好,几细心留意顾客同环境。而美中不足系𠮶日坐𠮶张小圆枱太细,只适合坐低饮杯咖啡而且枱与枱之间好迫。希望下次有机会坐其他位置会舒服啲 & 再试多啲唔同菜式。
P.S. 当日星期六5:30左右冇人排队而且有吉枱,唔想排队嘅朋友可以考虑下提早食个dinner