今日好想放空下脑袋,去The One嘅Lifetastic食甜品减压。好耐冇嚟呢度,感觉依然咁熟悉,柔和嘅灯光,舒适嘅环境,真系令人放松。我哋两个点咗两杯Cappuccino,一杯系朋友嘅,一杯系我嘅。饮住热辣辣嘅咖啡,倾下计,交换下资讯,朋友真系要见下!今次我决定试下榴梿芝士蛋糕。呢个榴梿味真系好霸气,一入口就感受到浓郁嘅榴梿香,同芝士完美融合,细腻滑溜,甜度啱啱好。每一啖都好似带我去咗榴梿天堂,治愈力爆棚!朋友点咗香水柠檬乌龙茶蛋糕,呢款蛋糕好清新,一啖落口就有柠檬嘅酸甜,再加上乌龙茶嘅香气,真系清爽到不得了!蛋糕层次分明,松软湿润,每一口都充满惊喜。环境依然咁好,坐喺度睇住街景,听住柔和嘅音乐,真系好放松。服务员都好细心,知我要影靓靓相,好俾心机帮我拉咗一朵好靓嘅花花,服务真系冇得弹。总之,呢次Lifetastic之行真系治愈咗我嘅心灵,甜品好味,环境舒服,如果你仲未试过,真系要嚟试下!

2024-08-08
  • 榴梿芝士蛋糕