2019-10-03
喺闲日百忙于所面对的繁重工作🙇🏻♂️不经不觉到了终于可以休息一下的假期日☺️除左同朋友或自己四处游走散心之余😆寻找一个地方好让自己与另一伴喺夜晚放松心境☺️与另一伴享受一个浪漫时光亦至好不过☺️位于坚尼地城坚弥地城新海旁既Little Creatures虽然同地铁站有少少距离🙇🏻♂️🚇但拍拖拖散下心🐷☺️👫喺坚尼地城站B出口经北街行过黎亦够哂方便就脚的😆呢度环境企理且好有欧式风格既感觉😆配合柔和既灯光以及酒庄Fusion摆设😆🍾充斥住格调同气氛之余☺️以酒木箱外表设计既墙身更显其酒庄设计☺️充满住格调浪漫既气氛之余☺️🐷❤️👫店员亦好热心体贴地招待😆气氛亦配搭高质素既酒类英伦料理美食😋🍴🏴手工啤酒以下六款手工啤酒各有千秋各有风味☺️但聚多款式中IPA Rugged Bold最为小肥钟爱☺️🙇🏻♂️🍺虽然以Double Hazy IPA配合酒花味更为浓烈🍺🙇🏻♂️但加入浓厚花香口感带甜容易入口之余🍺而且带出层层浓郁既花香😆🌸浓厚花香既手工啤酒乃小肥之大爱也🙇🏻♂️🐷🍺😆Hand Cut Fries薯条炸得够香脆Crispy之余🍟🤤啖啖薯肉亦增添口感☺️再配合黑松露忌廉酱汁🤤使薯条增添浓郁Cream
不经不觉到了终于可以休息一下的假期日☺️
大厨将纽西兰空运到港既大大只青口慢火细煮🇳🇿🤤
虽然整体上偏为油腻左啲🙇🏻♂️🙉
但肉质鲜味滑嫩Juciy依然既青口配合蒜粒香叶等拌煮😋
甚有风味的😆😋👨🏻🍳🔥
1855 Black Angus Ribeye (8oz)
8安士安格斯牛扒够哂大块亦显份量十足🥩🤩
五成熟既牛扒系刚刚好☺️🐮