2018-09-06
又到每月纪念日了👫 男朋友特登揾定餐厅 再由女朋友我用openrice book枱兼赚埋25AM 一举两得!💁♀️ 今次男朋友带我黎既餐厅叫 凡直友里 fan straight lane🤣 个名都几funny🤣 准时到餐厅都仲要等一阵 未有枱🤦♀️ 肚饿既我表示不满🤦♀️ 同场都仲有人等walk in 呢间餐厅都几旺wo😯 入到去坐定定后 欣赏到live band既演出 同客人嘅互动 气氛都几happy😝 食嘢饮番杯酒都开心啲🙆♂️🙆♀️餐厅嘅食物做得唔错 整体都几高质!价钱都唔算太贵 食set dinner就抵啲💁♀️ 我哋就叫一个set dinner+snacks+甜品🙆♀️炭烧原只烤鱿鱼筒酿蟹肉、辣肉肠配墨汁西米脆饼 超好味阿😘😘 蟹肉辣肉肠塞满左成只鱿鱼筒 胀卜卜好qq😋 用料十足!不过嫌细只咗啲 唔够喉🙈 嘻嘻🤣 墨汁西米脆饼就好得意💁♀️ 西米烟烟韧韧但系又有少少脆 沾啲蕃茄墨西哥辣汁几好味bor💁♀️ 不过男朋友就唔太欣赏脆饼了🤷♂️Set dinner 有个餐汤 - 青豆汤 就正常啦💁♀️ 不过个蒜蓉包就唔得了🙅♀️ 唔脆又太硬🙅♀️美国特级西冷牛扒卖相已经好吸引😍
炭烧原只烤鱿鱼筒酿蟹肉、辣肉肠配墨汁西米脆饼
美国特级西冷牛扒
卖相已经好吸引😍 牛扒上仲有一道道坑纹 烤得好靓🙆♂️🙆♂️🙆♂️🙆♂️ 五成熟既颜色好粉嫩 肉质烤得好腍有好有牛味😋😋 食埋粗薯条最夹啦!
甜品等左好耐啊🙇♀️ 差不多要40分钟 因为厨师都凑单烹调 一次出数客甜品 所以等候时间较长🙇♀️ 首先一赞 自家制云呢拿雪糕好香甜😋 焗起嘅apple tart几松脆 苹果味都几突出🙆♂️ 热辣辣再配冻嘅云呢拿雪糕 轻松食哂🙆♀️😋