餐厅: Sabatini 意大利餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-08-12 1733 浏览
庆祝老公生日,去酒店食意大利餐~预早订位可以要求甜品加朱古力牌写名。又可以要求窗边位置。虽然无景睇但可以增加私隐度唔驶俾咁多张枱围住。餐厅几好情调,但当晚有枱一家十口有大有细,比较嘈。而且酒店来讲枱与枱之间有啲近。值得一提系餐厅员工服务殷勤,笑容可掬。因为第一次帮衬,好懒咁叫咗个Tasting Menu($1380一位)。我无饮酒,净系饮暖水,老公叫咗杯红酒。餐厅有几款面包俾你选择,仲有三款酱(橄榄,蕃茄,香草酱)同橄榄油加醋俾你点(唯独是无牛油)。三款我最钟意蕃茄酱。头盘。烟熏帝王鱼伴意大利青瓜配香草柠檬乳酪,特级鱼子酱。青瓜脆口,鱼肉嫩滑,加少少咸香鱼子酱,成碟好清新。玉米浓汤配八爪鱼。八爪鱼刺身响汤入面,弹牙鲜味。汤杰身到觉得自己食紧成条粟米。日本北海道海胆蟹肉意大利面。海鲜食得出系靓嘢,但配搭及味道未见惊喜。面比普通意粉粗少少,但仍然煮得啱啱好,弹牙得黎唔会有骨。甘鲷鱼柳伴菠菜配蕃红花汁。值得一赞系鱼肉上面嘅鱼皮,脆到可以连鱼鳞一齐食。香脆乳猪伴茄子蓉配芥末汁。乳猪juicy唔鞋口,茄子蓉估唔到咁好食。车厘子芝士挞配柠檬酒汁。淡淡嘅芝士味加去核车厘子刚刚好。最后仲有蝴蝶饼,朱古

车厘子芝士挞配柠檬酒汁。淡淡嘅芝士味加去核车厘子刚刚好。

最后仲有蝴蝶饼,朱古力同餐茶。

乐队去到我地枱时知道有人生日会唱意大利文生日歌,仲可以点唱,气氛一流。大家可以点男女合唱歌,更好听架~

总结系,整体用餐过程良好,食物质素中上,加埋现场音乐真系无得输。