2016-03-15 196 浏览
<平食龙虾卷>龙虾司令卷 $118 (8/10)估吾到系筲箕湾都有性价比高既lobster roll😈 一百蚊松啲就有平时见到个啲2百几蚊就系吾会出动啰😣😣 有分店系尖沙咀 但menu吾同架😉 系筲箕湾先有龙虾卷鳗鱼汉堡依啲 所以我就专程泥到食🙈入面啲酱流晒出泥🙆 影个阵都好想快啲试下佢咩味 啲酱都刚刚好可以无甘dry😏 包身烘过泥 吾好见佢份量好似吾系好大 但佢个包身实净所以都会饱架 夹住既龙虾弹牙😍 量都均匀 由半只龙虾既肉铺满 但依间分店实在有太多款burger,意粉啊既选择 所以都建议大家多人share多滋味啊😋<Long D去揾Long Eel>香烤鳗鱼汉堡 $83 (6.8/10)去试依个甘特别既鳗鱼汉堡搭左我至少1.5hr车😂 帮我既鳗鱼迷朋友试下味 之后再带佢去encore 鳗鱼激长😆 同frd share之下 觉得我个忽既鳗鱼烧汁吾够 可能自己太重口🙈 又或者我食个忽系夹左系面包入面😣 啲汁比包索左 微微食到鳗鱼既腥味😮 个人接受到既😉 但鳗鱼真系几厚同埋长 又无刺 如果代入佢系一个饭 吉野家都卖88蚊啦 其实差吾多姐 但个人泥讲钟意牛
<平食龙虾卷>
龙虾司令卷 $118 (8/10)

<Long D去揾Long Eel>
香烤鳗鱼汉堡 $83 (6.8/10)
去试依个甘特别既鳗鱼汉堡搭左我至少1.5hr车😂 帮我既鳗鱼迷朋友试下味 之后再带佢去encore 鳗鱼激长😆 同frd share之下 觉得我个忽既鳗鱼烧汁吾够 可能自己太重口🙈 又或者我食个忽系夹左系面包入面😣 啲汁比包索左 微微食到鳗鱼既腥味😮 个人接受到既😉 但鳗鱼真系几厚同埋长 又无刺 如果代入佢系一个饭 吉野家都卖88蚊啦 其实差吾多姐 但个人泥讲钟意牛汉堡多啲 食肉兽😈

巨人汉堡 $92 (8.5/10)
汉堡还是牛的好! 两层安格斯牛都系92蚊 之前见过一个double happiness已经系2倍价钱 而如果细食又或者吾想2份分要自私食既话仲可以拣牛魔王($58) 牛目测系6成熟左右 所以好嫩仲系湿润既 烟肉又吾系劲咸个啲 可能系偏加拿大烟肉个只 吾系普通all day入面个啲咸烟肉 加上热溶左既芝士 所以食到我lamlam俐