今日拍完成日野同朋友食饭,难得揾到就脚,价钱合理同啱倾计的餐厅,即刻去试试。入门口就见到我最爱的飞镖机,装修好有欧洲Bistro Feel。 我们都饿到死,今晚食半自助晚餐就岩啦! 做左成日野,又等紧朋友到, 叫杯啤酒Refresh下。 原来呢度超多酒水选择, 我自己就叫左杯craft beer试下,清 新之余又冇啤酒花的苦涩味,饭前饮返杯一流。 饭前酒后当然要order头盘。 我同朋友都系爱生蚝之人, 各叫左珍珠蚝同pacific oyster, 口感较清淡,味道鲜甜,适合为main course开一开胃。 食完生蚝就当然要试下心意十足的自助salad bar, 各式沙律,ham应有尽有。 最抵赞系呢煲蕃茄味十足既意大利蕃茄汤。 香草加鲜蕃茄蓉比例配搭得刚刚好,醒胃之余又健康。 等左一阵,main course登场。 我同朋友分别叫左海陆拼盘同肉眼扒。 海陆拼盘大虾用作蟹子吊出新鲜大虾的鲜味, 蟹子亦吸收左大虾的味道。 牛柳扒叫medium rare,好难得厨师真系唔会overcook, 入口啖啖肉汁。 食完自己𠮶份就当然要
今日拍完成日野同朋友食饭,难得揾到就脚,

价钱合理同啱倾计的餐厅,即刻去试试。

我们都饿到死,今晚食半自助晚餐就岩啦!

做左成日野,又等紧朋友到,
叫杯啤酒Refresh下。
原来呢度超多酒水选择,
我自己就叫左杯craft beer试下,清
新之余又冇啤酒花的苦涩味,饭前饮返杯一流。
craft beer

饭前酒后当然要order头盘。
我同朋友都系爱生蚝之人,
各叫左珍珠蚝同pacific oyster,
珍珠蚝 及pacific oyster

食完生蚝就当然要试下心意十足的自助salad bar,
各式沙律,ham应有尽有。
最抵赞系呢煲蕃茄味十足既意大利蕃茄汤。
香草加鲜蕃茄蓉比例配搭得刚刚好,醒胃之余又健康。

意大利蕃茄汤

等左一阵,main course登场。
我同朋友分别叫左海陆拼盘同肉眼扒。
海陆拼盘大虾用作蟹子吊出新鲜大虾的鲜味,
蟹子亦吸收左大虾的味道。
入口啖啖肉汁。
海陆拼盘
食完自己𠮶份就当然要偷朋友的肉眼扒试下。
油脂比例分配的刚好,就算叫medium都唔会鞋口。
用grill的方法处理,外层有浓烈的牛肉同油脂香味,内层锁住肉汁。
肉眼扒
食完已经饱饱地,出去睇下有咩甜品食先~
有Cream Brulee, Blueberry Cheese Cake, Chocolate Cake, 泡芙,生果等等。
唔啱食西式甜品可以试下新鲜出炉的豆腐花。

食饱饱当然唔可以斋坐,掟返两铺镖埋单,fit晒
2018-08-01
craft beer