2016-04-21
尖沙咀[河内道]★Lulu Bar本来其实系想去河内道另一间餐厅揾食,但果度劲旺埸要食个半钟都无就要交枱 。好彩塞翁失马,焉知非福,行多几步见到依间bar好似唔错就一于试下 6点几黎到个场人流仲好少,可以任拣位 。室内环境除左好似平时既bar咁灯光昏暗&有个大bar枱之外,仲带几分型格。墙上面果几幅佛既挂画真系好抢眼,同中间果行用红长方框做装饰既中式吊灯互相影衬 另外墙上仲有几部大电视播紧d球赛,坐坐下发现原来都几多人黎睇波,哈哈,气氛又几好㖞 (好彩都唔会好嘈仲可以同朋友仔以正常声量倾计 )揾食时间 原来都几多选择, snack, salad, burger, pizza, pasta等等都有。- Nuts($20,refill左一次,唔知系因为咁要比$20定系$10一碗):哗!见到果下已经觉得间bar既nuts几特别,食埋落口仲惊喜 无论系honey bbq纽纽粉定系cheddar jalapeno脆条都好鬼正食到停唔到,特别系后者个墨西哥青辣椒味劲突出 !朋友仔第二日已经成功系supermarket捕获佢地 ~哈哈- Fish and chips($78)
- Fish and chips($78):
薯角都好有份量,薯香又够晒粉 唯独系有一两旧煮得唔够,食落生生地咁 …
伴碟既生椰菜丝就一般般啦,唔算好新鲜但都叫有d沙律食下中和番~
口痕得济又追加左个pizza。。。
- 千岛酱烟三文鱼夏威夷薄饼($102):
平时实嫌佢个饼底薄到似梳打饼多过似包 ,不过系饱饱地既时候食都几好既唔会撑爆个胃…今次真系d料仲厚过个底!
但加埋一$112 ,感觉上就唔太值依个价喇。。。
野饮方面同样选择多,cocktail原来好抵饮happy hour只系大约$50一杯 不过。。。
- Mango & Tango(前$50)Peach Martini(后$48):
埋单$335/2ppl。
整体黎讲环境舒适有气氛,星期六都可以坐成晚静静地吹下水 食物有惊喜,只系饮品方面以后黎都一定唔会再拣cocktail ,饮啤酒应该会安全d。系尖沙咀黎讲价钱都几实惠,值得再encore