尖沙咀[河内道]★Lulu Bar本来其实系想去河内道另一间餐厅揾食,但果度劲旺埸要食个半钟都无就要交枱 。好彩塞翁失马,焉知非福,行多几步见到依间bar好似唔错就一于试下 6点几黎到个场人流仲好少,可以任拣位 。室内环境除左好似平时既bar咁灯光昏暗&有个大bar枱之外,仲带几分型格。墙上面果几幅佛既挂画真系好抢眼,同中间果行用红长方框做装饰既中式吊灯互相影衬 另外墙上仲有几部大电视播紧d球赛,坐坐下发现原来都几多人黎睇波,哈哈,气氛又几好㖞 (好彩都唔会好嘈仲可以同朋友仔以正常声量倾计 )揾食时间 原来都几多选择, snack, salad, burger, pizza, pasta等等都有。- Nuts($20,refill左一次,唔知系因为咁要比$20定系$10一碗):哗!见到果下已经觉得间bar既nuts几特别,食埋落口仲惊喜 无论系honey bbq纽纽粉定系cheddar jalapeno脆条都好鬼正食到停唔到,特别系后者个墨西哥青辣椒味劲突出 !朋友仔第二日已经成功系supermarket捕获佢地 ~哈哈- Fish and chips($78)
尖沙咀[河内道]★Lulu Bar

朋友仔第二日已经成功系supermarket捕获佢地
~哈哈

Fish and chips($78):
Fish and chips
左拣右拣最后都系无乜新意拣番最爱既fish and chips
见到成条大飞鱼真系好兴奋
沾上面包糠炸粉去炸,外表薄脆香口唔油腻内层鱼肉嫩滑唔易散

薯角
都好有份量,薯香又够晒粉
唯独系有一两旧煮得唔够,食落生生地咁

伴碟既生椰菜丝就一般般啦,唔算好新鲜但都叫有d沙律食下中和番~

口痕得济又追加左个pizza。。。
千岛酱烟三文鱼夏威夷薄饼($102):
千岛酱烟三文鱼夏威夷薄饼
哈哈,好邪恶呀焗到金黄色既芝士多到睇唔到下面有咩馅,印象中就系烟三文鱼火腿菠萝加千岛酱
重点是菠萝,酸酸甜甜开胃又减腻

平时实嫌佢个饼底薄到似梳打饼多过似包
,不过系饱饱地既时候食都几好既唔会撑爆个胃…今次真系d料仲厚过个底
但加埋一$112
,感觉上就唔太值依个价喇。。。

野饮方面同样选择多,cocktail原来好抵饮happy hour只系大约$50一杯
不过。。。
Mango & Tango(前$50)Peach Martini(后$48):
(前)Mango & Tango(后)Peach Martini
除左甜到呕都唔知可以点形容,直头系饮落会kok喉果种
明显地d syrup落得过度重手...咁细杯最后都ko唔到。

埋单$335/2ppl。
整体黎讲环境舒适有气氛,星期六都可以坐成晚静静地吹下水
食物有惊喜,只系饮品方面以后黎都一定唔会再拣cocktail
,饮啤酒应该会安全d。系尖沙咀黎讲价钱都几实惠,值得再encore

2016-04-09
Nuts