2022-06-09
一直都觉得Vive嘅蛋糕🍰好靓😍知道佢餐厅推出左LuLu猪🐽的下午茶,作为LuLu猪迷及少女心💖的您一定要来试下😜「VIVE X LULU 🐽– Tea with Lulu」下午茶套餐🫖($270@ ,$498 2位)👉🏻 甜点🍰🧁(由最正到一般)◾️提子司康饼🥯配德文郡奶油🥛及草莓果酱🍓▪️朱古力🍫焦糖流心礼物盒🎁▪️LuLu🐽野莓马卡龙▪️LuLu🐽弹弹云尼芒果🥭流心mousse jelly🍑▪️朱古力🍫栗子挞🥧甜点整体来讲觉得偏甜🙈,但卖相精致,最啱打卡📸及与朋友悠闲咁chill 个high tea👉🏻 咸点🥪🍙(由最正到一般):▪️自家制虾堡🦐三文治🥪▪️午餐肉饭团🍙咸点得2款,虾堡🦐三文治🥪非常好食,虾肉爽口弹牙又足料😋,有少少🤏🏻似韩国🇰🇷的Issac toast咁🥪带微微甜味特别开胃~下午茶餐🫖包左2杯饮品🍹,但要饮LuLu猪🐽的特饮则需另外加钱🫣👉🏻 Match Lu-Berry🍵 ($88)劲QQ的Lulu 猪🐽串串懒洋洋咁训在奶白被盖上超级igable 📸日本抹茶🍵mix士多啤梨🍓,饮落去有甜甜的抹茶味,饮品的色调有鲜明对比,非常梦幻🥰 👉🏻 Grapefruit🍊Yakult
($270@ ,$498 2位)
👉🏻 甜点🍰🧁(由最正到一般)
◾️提子司康饼🥯配德文郡奶油🥛及草莓果酱🍓
▪️朱古力🍫焦糖流心礼物盒🎁
▪️LuLu🐽野莓马卡龙
▪️LuLu🐽弹弹云尼芒果🥭流心mousse jelly🍑
▪️朱古力🍫栗子挞🥧
👉🏻 咸点🥪🍙(由最正到一般):
▪️自家制虾堡🦐三文治🥪
▪️午餐肉饭团🍙
👉🏻 Match Lu-Berry🍵 ($88)
👉🏻 Grapefruit🍊Yakult Soda🍹 ($68)
个人更偏好西柚🍊+益力多味的酸甜梳打,够晒开胃解腻😉
整体来讲LuLu猪🐽下午茶🫖大家对食物质素唔好期望太高,只属一般🤫,但成个Set的卖相好可爱🥰又精致,加上餐厅的装修都好少女心💖,好适合LuLu猪🐽迷来打卡📸
值得一提,食物的性价比唔算高,两人再加特饮🍹要$704💸,是否值得前来就见仁见智啦😅🤣
PS:
餐厅🍴在星期四至日及公众假期先提供LuLu猪🐽下午茶🫖,大家去之前记得预先订位🙆🏻♀️