2024-04-21
呢排都见到好多朋友左日本旅行,我又要凑BB冇得去日本,今日去开北角探朋友,就去左试一间日本料理,一见到个餐牌已经见啲拉面好特别好吸引,所以决定叫一叫拉面🇯🇵雪酒拉面(鱿鱼一夜干)($86)同坊间嘅拉面唔同,佢哋主打系自家汤底,用清酒汤底,我真系好少见,再加上鸡白汤,饮到停唔到口,最后我成碗饮晒,鱿鱼同d配料都好出色,值得一叫👍🏻孰成刺身丼$98黎得食日本野梗系要食鱼生啦,个刺身丼样样都非常新鲜,尤其系帆立贝,熟成油甘鱼,非常好味,重点系连个寿司饭都好好味 醋嘅比例控制得恰到好处🤩转套餐(+$30)转套餐有小食同野饮 (乌龙茶/可乐)岩溶虾球虾肉好鲜甜配埋流心咸蛋黄,非常惊喜,好抵食🍤吉列蚝酥脆可口,香口野我就最岩🦪呢间行街坊路线嘅日本野质素非常之高,样样嘢都好用心去做,而且价钱一啲都唔贵,午餐单点都非常之好,食咗咁多野都系二百几蚊,依间日本嘢来讲真系非常之抵食,拉面汤底真系诚意之作,净系饮佢个汤都抵😋因为座位有限,我食紧嘅时候出边都有几枱等紧,大家如果想食就最好book左位先‼️
雪酒拉面(鱿鱼一夜干)($86)
孰成刺身丼$98
转套餐(+$30)
转套餐有小食同野饮 (乌龙茶/可乐)
岩溶虾球
虾肉好鲜甜配埋流心咸蛋黄,非常惊喜,好抵食🍤
吉列蚝
酥脆可口,香口野我就最岩🦪